Αρζόγλου και Στάνκογλου κατά Μενδώνη: «Τον διόρισε με απευθείας ανάθεση, έπρεπε να έχει ρωτήσει»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου και Γιάννης Στάνκογλου για την υπόθεση Λιγνάδη και τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη.

«Συνήθως λένε για μενα ότι έχω μια ψύχραιμη φωνή και μια ήρεμη δύναμη. Αυτή τη στιγμή τρέμω που σας μιλάω. Έχει πειραχτεί ένας χωρος θεάματος, έχω δώσει όλη μου τη ζωή για αυτόν τον χώρο» είπε αρχικά ο Κώστας Αρζόγλου.

«Ξαφνικά ο κόσμος με τη λογική της κλειδαρότρυπας κοιτάει μόνο αυτό. Υπάρχουν σχεδόν 10 χιλιάδες ηθοποιοί, τώρα μιλάμε για 1,2,3,10

περιπτώσεις» συνέχισε ο ηθοποιός.

Σε ερώτηση για το αν γνώριζε για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο Κώστας Αρζόγλου απάντησε:

«Καταρχήν τι σημαίνει γνωρίζω; Φήμες άκουγα, αλλά ειμαί πολύ εξοργισμένος με τις δηλώσεις Μενδώνη. "Δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ υποκρισίας και υποκριτικής τέχνης;". Είναι προσβλητική αυτή η δήλωση και δεν είναι η πρώτη φορά που μας προσβάλλει η Υπουργός».

«Δεν μπορεί να στηριχθεί κανείς σε φήμες. Δεν αφορά εμένα η ιδιομορφία που μπορεί να έχει κανείς στις ερωτικές του σχέσεις, αλλά την εκμετάλλευση της ισχύος του», είπε ο ηθοποιός προκαλώντας την αντίδραση της δημοσιογράφου, Ανθής Βούλγαρη η οποία σχολίασε: «Δεν μιλάμε για "ιδιομορφία" κύριε Αρζόγλου, μιλάμε για παιδεραστία».

Από τη μεριά του ο Γιάννης Στάνκολγλου είπε:

«Ελπίζω οι εβδομάδες από εδώ και πέρα να γίνουν καλύτερες, αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου όπως πρέπει να ανοίξει κι αν αποδοθούν οι ευθύνες όπως πρέπει να αποδοθούν. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι από όσα ακούμε για αυτά που έχουν κατατεθεί, και φοβάμαι ότι αυτά που θα ακουστούν από δω και πέρα θα είναι πιο άσχημα. Αν η Δικαιοσύνη κάνει αυτό που πρέπει, θα τεθούν νέες βάσεις και θεμέλια για το θέατρο».

Στην ερώτηση αν κι εκείνος γνώριζε είπε:

«Οι φήμες είναι φήμες, αυτός που θα έπρεπε να γνωρίζει είναι αυτός που τον τοποθέτησε με απευθείας ανάθεση στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Θα έπρεπε να έχει ρωτήσει, να έχει μάθει.

Άργησε πάρα πολύ η Υπουργός, πέρασαν 2,5 βδομάδες. Τη μέμφομαι και που τον τοποθέτησε και που δεν αντέδρασε μετά τις καταγγελίες. Δεν θα έπρεπε να έχει εκστομίσει τη δήλωση για υποκρισία».

«Η Υπουργός δεν θα έπρεπε να ειρωνεύεται», είπε με τη σειρά του ο Κώστας Αρζόγλου. «Πώς ορίζεται ο Λιγνάδης Διεθυντής στο Εθνικό αφού δεν τον ήξερε; Ένας σκηνοθέτης στα πρώτα μου βήματα με βάραγε με κλωτσιές στα πόδια. Έχω μάθει σε τέτοιου είδους πειθαρχία. Όμως κάποια στιγμή θεωρούμε δεδομένο κάτι που δεν είναι. Ο νόμος τρέχει πίσω από τα γεγονότα, τα αισθήματα δεν παραγράφονται, πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία».

«Αυτό που κάνουμε δεν είναι αντιπολίτευση, μιλάμε για κατηγορίες πολύ βαριές. Δεν σηκώνει τίποτα παραπάνω από το θέμα της δικαιοσύνης. Πώς παραγράφεται ένας βιασμός σε 15 χρόνια;» είπε και ο Γιάννης Στάνκογλου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα