Μέσω πρωταθλήματος, μπορεί να κερδίσει αρκετά

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Πρέπει να είναι σε εγρήγορση, ενόψει του μεγάλου στόχου του Κυπέλλου

Η Ανόρθωση εδώ και τρεις αγωνιστικές έμεινε μακριά από κάποια επιτυχία. «Λευκή» ισοπαλία με τον Απόλλωνα και δυο ισάριθμες ήττες απέναντι σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Είναι φανερό ότι η «Μεγάλη Κυρία» βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση. Δεν υπάρχει ο ενθουσιασμός που υπήρχε στους προηγούμενους αγώνες.

Η έλλειψη κινήτρων στο πρωτάθλημα πιθανόν να παίζει ρόλο. Όμως, από την άλλη, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει. Μάλιστα

η Ανόρθωση έχει την ευκαιρία, μέσω των ανταγωνιστικών αγώνων στο πρωτάθλημα, να διατηρείται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Μέσω του πρωταθλήματος μπορεί να κερδίσει αρκετά γιατί, πρώτον, θα μπορεί να διατηρείται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δεύτερον, διότι θα διατηρεί το καλό κλίμα και τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας, τρίτον, επειδή ο κόσμος όσο κερδίζει η ομάδα θα συσπειρώνεται ακόμη περισσότερο, τέταρτον, γιατί έπειτα από κάθε νίκη σε αγώνα ντέρμπι θα ανεβάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και, πέμπτον, διότι μεγάλος στόχος, που είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, θα έρθει μέσα από τη νοοτροπία του νικητή και τη δίψα που υπάρχει έπειτα από αρκετά χρόνια.

Μπορούμε να βρούμε κι άλλους τόσους λόγους γιατί η Ανόρθωση μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει, εάν έχει επιτυχίες και καλές παρουσίες, μέσω πρωταθλήματος. Διότι όσο η ομάδα χάνει αυτό πολύ πιθανόν να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο Κύπελλο, που είναι η μοναδική διέξοδος για διάκριση. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο.

Να μη χαλάσει ό,τι έκτισε
Η Ανόρθωση καλείται να μη χαλάσει ό,τι έκτισε με την παρουσία του Ανδρέα Παντελή στα ηνία του Συλλόγου. Ο στόχος είναι η ομάδα να αρχίσει ν' αγωνίζεται ξανά με τον ίδιο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα. Ήδη στάλθηκαν κάποια μηνύματα στους ποδοσφαιριστές και στην τεχνική ηγεσία.

Αναμένουν ότι η ομάδα θα ανεβάσει στροφές και θα αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα. Το πιο σημαντικό είναι να εμπεδώσουν οι ποδοσφαιριστές ότι η συνέχεια στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία. Η Ανόρθωση -με στόχους ή όχι- έχει χρέος πάντα να διεκδικεί τη νίκη, όπως αρμόζει στην ιστορία της.

Η προσοχή στην ΑΕΛ
Πλέον, στην Ανόρθωση επικεντρώνουν την προσοχή τους στο επόμενο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Υπάρχουν αρκετές μέρες ακόμη. Ευελπιστούν ότι αυτήν τη φορά οι ποδοσφαιριστές θα είναι αυτοί που πρέπει και θα πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η νίκη και μόνο αυτή. Είναι λογικό ότι στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές ώστε ν' ανέβει το ηθικό και να παρουσιαστούν ξανά με το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο.

Στροφή και στον προγραμματισμό
Είναι λογικό ότι από τη στιγμή που υπάρχει στόχος (η κατάκτηση του κυπέλλου) εκεί επικεντρώνεται η προσοχή. Όμως, παράλληλα, στην Ανόρθωση δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια, όσον αφορά τον προγραμματισμό. Άλλωστε, ο στόχος στη φετινή σεζόν είναι να γίνει σωστή δουλειά ώστε η Ανόρθωση να επιστρέψει δυνατή και ισχυρή, όπως αρμόζει στην Ιστορία της. Με την ευχή ότι η ομάδα θα υλοποιήσει τον στόχο της και θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα