Μελετούν καταγγελία μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας οι δικηγόροι του Κούμα

Τη πιθανότητα καταγγελίας των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, θα μελετήσουν οι δικηγόροι του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα.

Σε σχέση με το πόρισμα της έρευνας της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει ασυμβίβαστο του κ. Κούμα, οι δικηγόροι Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης και Μάριος Ορφανίδης, επανέρχονται

σήμερα με ανακοίνωση τους στο θέμα, απαντώντας στην δεύτερη χθεσινή και μακροσκελή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Αναφέροντας αρχικά πως διαφωνούν ριζικά με το περιεχόμενο της δεύτερης αυτής ανακοίνωσης, οι δικηγόροι του κ. Κούμα σημειώνουν πως δεν θα απαντηθεί επί της ουσίας αυτής για τους ιδίους λόγους που αναφέρουν στην χθεσινή τους ανακοίνωση, επιμένοντας στο περιεχόμενο της.

«Δυστυχώς όμως δεν δυνάμεθα να αφήσουμε χωρίς επισήμανση το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στη προσπάθεια της να «κάνει επικοινωνιακό παιγνίδι» ενδεχομένως έχει παραβιάσει το άρθρο 8 του Νόμου 180(Ι)/2017 περί καθήκοντος εχεμύθειας», αναφέρουν στη σημερινή τους ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η παραβίαση του Νόμου, με βάση τις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου συνιστά ποινικό αδίκημα για το οποίο προβλέπονται ποινές προστίμου και/ή φυλάκισης.

«Εκ των πραγμάτων οιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια της Επιτροπής σε σχέση με τον πελάτη μας είναι εμποτισμένη με παρανομία και παντελή έλλειψη αμεροληψίας και κατ΄ επέκταση άκυρη εξ΄ υπαρχής», αναφέρουν.

Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι εκ καθηκόντως, θα μελετήσουν «την πιθανότητα καταγγελίας των μελών της Επιτροπής στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα