Επιστολή ΠΟΕΔ σε Μιχαηλίδου για «δασκάλες με τακούνια» και «διγλωσσία ΥΠΑΝ»

Καταγγελτική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, αναμένεται να αποστείλει σήμερα η ΠΟΕΔ, σχετικά με τα όσα διημείφθησαν χθες ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε χθες ότι πέρσι «δασκάλες σε δημοτικό έκαναν γυμναστική στα παιδιά με το τακούνι».

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ο τρόπος που τοποθετήθηκαν χθες οι δύο εκπρόσωποι του Υπουργείου που βρέθηκαν στη Βουλή

«ήταν προσβλητικός για επτά χιλιάδες μέλη της ΠΟΕΔ».

Στην επιστολή αναμένεται να γίνει λόγος και για «διγλωσσία από πλευράς Υπουργείου», το οποίο ασπάζεται τη διαθεματική προσέγγιση στην εκπαίδευση, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή Παιδείας, δεν αποδέχεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής να διδάσκεται από τον δάσκαλο της τάξης.

Η κ. Βασιλείου είπε επίσης ότι ενώπιον Βουλής ακούστηκαν ψευδή και αναληθή στοιχεία, καθώς η προσέγγιση της Κύπρου συναντάται και σε χώρες όπως η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία και η Γαλλία, σε αντίθεση με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε επίσης: «Δασκάλα κάνει γυμναστική σε μαθητές φορώντας τακούνια» - Πώς απαντά το ΥΠΑΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα