Με το έργο Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ. η Κύπρος ενισχύεται για το μεταναστευτικό

Το έργο Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ. ύψους €1.500.000 θα συμβάλει στην ενίσχυση της ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας να αντεπεξέλθει καλύτερα στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με τη βοήθεια του έργου θα γίνουν βελτιωτικά έργα στον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Ατόμων που Χρήζουν Προστασίας «ΧΠΦ Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, αυξάνοντας την δυναμικότητα του χώρου, προσφέροντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και απασχόλησης στα άτομα που χρήζουν προστασίας κατά τις πρώτες μέρες παραμονής τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα

γραφεία Γενικής Διοίκησης της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Κύπρου συνάντηση διαχείρισης του συγχρηματοδοτούμενου έργου Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ. «Περίθαλψη Αδύναμων προσφύγων και διακομιδή ασθενΩΝ μέσω θάλΑΣσας».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες από την Κύπρο εκπρόσωποι της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών και από την Ελλάδα εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος καθώς και οι εν εξελίξει διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

Η Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία (ETC), γνωστή και ως Interreg, είναι ένας από τους δύο στόχους της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και παρέχει ένα πλαίσιο για την εφαρμογή κοινών δράσεων και ανταλλαγών πολιτικής μεταξύ εθνικών, περιφερειακών και τοπικών παραγόντων από διάφορα κράτη μέλη.

Πρωταρχικός στόχος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (ETC) είναι η προώθηση μιας αρμονικής οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής ανάπτυξης της Ένωσης στο σύνολό της.

Το πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται το έργο Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ. «Περίθαλψη Αδύναμων προσφύγων και διακομΙδές ασθενΩΝ μέσω θάλΑΣσας», το οποίο ανήκει στην επενδυτική προτεραιότητα 5β του προγράμματος και αφορά την προώθηση των επενδύσεων για την αντιμετώπιση ειδικών κινδύνων, εξασφάλιση της ανθεκτικότητας στις καταστροφές και ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης των καταστροφών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα