Αντιδράσεις για ανέγερση «πανεπιστημίου» στο Γερόλλακο

Αντιδράσεις προκαλεί ο τρόπος παραχώρησης έκτασης γης στον κατεχόμενο Γερόλλακο στον εγγονό του Ραούφ Ντενκτάς και γιο του Σερντάρ Ντεντκάς, Ραούφ, για την ανέγερση της πανεπιστημιούπολης και του «πανεπιστημίου Ραούφ Ντενκτάς».

Στο θέμα αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί», η οποία γράφει ότι η «κυβέρνηση» τηρεί σιγήν ιχθύος επί του θέματος ενώ ήδη το «υπουργικό συμβούλιο» έχει ανανεώσει το συμβόλαιο της εκμίσθωσης της έκτασης γης από δέκα χρόνια σε 35 χρόνια.

Η εφημερίδα προβάλλει

δημοσίευμα της «επίσημης» εφημερίδας της περασμένης βδομάδας και γράφει ότι, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της επένδυσης που αφορά στην εκμίσθωση γης για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το «υπουργικό» αποφάσισε όπως παρατείνει την εκμίσθωση από δέκα σε 35 χρόνια. Η γη θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία Mediterranean Master Education Services για ανέγερση πανεπιστημίου, εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Ραούφ Ντενκτάς, εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς.

Η εφημερίδα διερωτάται γιατί ενώ το θέμα έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και λίγες ημέρες, εντούτοις ούτε η οικογένεια Ντενκτάς ούτε τα κόμματα ούτε και η «κυβέρνηση» έχουν προβεί σε δηλώσεις επί του θέματος.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα