Με C-27 μεταφέρονται τα λείψανα των πεσόντων της Φαέθων

Με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρονται στην Αθήνα τα λείψανα των πέντε Ελλαδιτών πεσόντων του 1964 της ακταιωρού Φαέθων.

Παράδοση λειψάνων στους συγγενείς του πληρώματος «Φαέθων»

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας, στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, κρατώντας φωτογραφίες και τα φέρετρα των νεκρών, που ήταν σκεπασμένα με την ελληνική και την κυπριακή σημαία, με επικεφαλής δύο ιερείς

και εθνοφρουρό που βαστούσε σταυρό καμωμένο με άσπρα λουλούδια, πορεύθηκαν προς το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το μεταγωγικό αεροσκάφος.

Εκεί αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές και τελέστηκε τρισάγιο, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Βίτσα, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και συγγενών των Ελλαδιτών πεσόντων.

Ακολούθησε η μεταφορά των λειψάνων στο μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο πλαισιωνόταν από εθνοφρουρούς της ΕΛΔΥΚ, και η επιβίβαση των επισήμων και των συγγενών των νεκρών.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, το C-27 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι τα λείψανα που παραδόθηκαν σήμερα είναι του σημαιοφόρου Παναγιώτη Χρυσούλλη, του υποκελευστή Σπυρίδωνα Αγάθου, του υποκελευστή Νικόλαου Πανάγου και των ναυτών Παναγιώτη Θεοδωράτου και Νικόλαου Καπαλούκα. Τα οστά του έκτου νεκρού, του ναύτη Νικόλαου Νιάφα, είχαν παραδοθεί στους συγγενείς του πριν από μερικούς μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα