«Ο Ζοάο δεν είναι τόσο ηλίθιος» (ηχητικό)

Για την παρεξήγηση που έγινε με την παρερμηνεία των δηλώσεων του Ζοάο Πέδρο και όχι μόνο μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνας Φανούριος Κωνσταντίνου.

αναλυτικά:

Για τον Ζοάο Πέδρο : «Καταρχάς για να ξεκαθαρίζουμε. Δεν είναι απολογία με την μορφή απολογίας. Δεν έχει ειπωθεί ποτέ από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή οποιαδήποτε, όπως την μεταφέρει ο ίδιος κανένα υποτιμητικό σχόλιο το οποίο να μειώνει την ιστορία του ΑΠΟΕΛ το κύρος και την αξιοπιστία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Τώρα αν παρερμηνεύτηκαν οι

δηλώσεις του ήταν υποχρεωμένος να απολογηθεί, για να αποκαταστήσει την αλήθεια και ισορροπίες. Απολογούμαστε και εμείς για την οποιαδήποτε αναστάτωση. Όμως γνωρίζοντας το ήθος και την πορεία του Ζοάο όλα αυτά τα χρόνια στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ουδέποτε έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά του. Απεναντίας είναι κόσμημα με την ποδοσφαιρική του παρουσία εντός αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα στον ΑΠΟΕΛ μπορεί να αισθάνονται με αυτά που έχουν διαβάσει προσβεβλημένοι, όμως σαν επίσημος Απόλλωνας το τονίζουμε δημόσια στο φίλαθλο κοινό, ότι καμία πρόθεση εκ μέρους του ποδοσφαιριστή και δεν το έχει πράξει να υποβαθμίσει την ιστορία του ΑΠΟΕΛ και το Κυπριακό ποδόσφαιρο εδώ και τρία χρόνια. Ήταν παρερμηνεία ξεκάθαρη των δηλώσεων του, δεν είναι τόσο ηλίθιος, και το εννοώ να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις. Δεν είναι τον καιρό της εφημερίδας μόνο που δεν υπήρχε ενημέρωση, το διαδίκτυο με ταχύτητα φωτός μπορεί οποιοσδήποτε να ενημερωθεί για οτιδήποτε. Άρα το ξεκαθαρίζουμε. Ήταν και λάθος του γραφείου τύπου όπου ήταν η μοναδική συνέντευξη η οποία δεν διαβάστηκε προτού δημοσιευθεί. Πάντα είναι απαίτηση του γραφείου τύπου της ομάδας, κυρίως για συνεντεύξεις από το εξωτερικό να αποστέλνονται από τον συντάκτη για ανάγνωση για μετάφραση, μεταφραστή τον οποίο μισθώνουμε για να μας μεταφέρει ακριβώς το τι αναγράφεται. Δεν το κάναμε λόγο των εορτών και έγινε αυτό που έγινε η σύγχυση και παρεξήγηση. Σαφέστατα έχει επικοινωνήσει και ο Απόλλωνας και απαιτήσαμε, όπως μεταφερθεί ακριβώς όπως τα είχε πει ο ποδοσφαιριστής. Αλίμονο εάν σε ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που αγωνίζεται ο ίδιος να το μειώνει με τέτοια ευκολία και επαναλαμβάνω δεν είναι ο καιρός της εφημερίδας πριν από 40χρόνια που ερχόταν η φωτογραφία πριν από 15 ημέρες για να μπει στο θέμα, αλλά τα πάντα πλέον με ένα κουμπί και ένα refresh διαβάζεις τα πάντα. Το ΑΠΟΕΛ δικαιολογημένα μπορεί να αισθάνεται ότι έχει προσβληθεί και το απολογούμαστε δημόσια, όπως και όλου του ποδοσφαιρικού φίλαθλου κοινού. Όμως επαναλαμβάνω πως ο ποδοσφαιριστής μας ουδέποτε έχει προχωρήσει σ’ αυτές τις δηλώσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί το πρωί στον τύπο. Είναι ξεκάθαρο και δεν θα δεχθούμε άλλη συνέχεια στο θέμα. Είναι ξεκάθαρες οι απολογίες μας πρόκειται ξεκάθαρα για παρερμηνεία των δηλώσεων του ποδοσφαιριστή και το θέμα έχει κλείσει εδώ»

«Δεν είναι μάθημα. Δεν πρέπει να αποτελεί τίποτα εξαίρεση στον κανόνα. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που λόγο των εορτών που δεν τηρήσαμε το πρωτόκολλο. Δηλαδή αποστολή της συνέντευξης στο γραφείο τύπου και από εκεί στον μεταφραστή για να γνωρίζουμε ακριβώς το τι ειπώθηκε στην συνέντευξη του ποδοσφαιριστή».

Για τον αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα: «Είναι και αυτά μέρος του ποδοσφαίρου. Κάναμε 20 τελικές, 75% κατοχή δεν μας ήθελε η μπάλα. Δεν μπορούμε να τα βάφουμε μαύρα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και προχωράμε. Όλες οι ομάδες οι πρώτες έξι έχουν κάνει ανάλογες απώλειες. Ο ΑΠΟΕΛ με τον Εθνικό και με τον Άρη, εμείς με τον Ολυμπιακό και με την Σαλαμίνα. Θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες από όλους η ομάδα η οποία θα περιορίσει τις απώλειες θα πάρει και το πρωτάθλημα. Το γνωρίζουμε όλες οι ομάδες εκ των προτέρων. Άρα έχοντας μπροστά μας 20 αγώνες και 60 διεκδικήσιμους βαθμούς θα παλέψουμε για να πάρουμε τους περισσότερους και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τις απουσίες: «Τέσσερεις είναι εκτός για τον αυριανό αγώνα και ο Κοτσακάρο ο τερματοφύλακας. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Εκτός θα είναι ο Μακρίδης και ο Αγγελή. Στυλιανού, Παπουλής, Άλεξ, Μάγκλιτσα και Άλεφ κανονικά».

Για την γιορτή της ΕΑΚ: «Σίγουρα είναι μια σημαντική βραδιά για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η ομάδα θα εκπροσωπηθεί. Πάντα τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν το άθλημα. Ευελπιστούμε αυτή η ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζει μέχρι τώρα το πρωτάθλημα να συνεχιστεί μέχρι τέλους. Είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, εναλλαγές συναισθημάτων δυνατές ομάδες, αρκετός κόσμος να επιστρέφει στα γήπεδα και ευχόμαστε να δοθεί και ένα τέλος με την κάρτα οπαδού και να απομονωθούν οι λίγοι και να έρθουν οι πολλοί στο γήπεδο»

Keywords
Τυχαία Θέματα