Μαρτυρία 1974: «Σκέφτηκα να τρέξω για να με σκοτώσουν-Θα τέλειωνε το μαρτύριο»

Ανήμερα του πραξικοπήματος οι μαύρες μνήμες ξυπνούν και τα γεγονότα ξαναζωντανεύουν για όσους πολέμησαν με στόχο την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο αγωνιστής και συγγραφέας Πολύδωρος Πολυδώρου ο οποίος μίλησε για τα τραγικά γεγονότα του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Διαβάστε ακόμη: «Το πουκάμισο το θαλασσί.. και ο Αλέξανδρος εισήλθε εις το νοσοκομείο»

Αρχικά ανέφερε ότι εδώ και τόσα χρόνια η πολιτεία έπρεπε να τους τιμήσει. «Εμείς σταθήκαμε και πολεμήσαμε. Δεν κολλήσαμε βούρος για να φίουμε».

Όσον αφορά την αιχμαλωσία του από τους Τούρκους

ανέφερε ότι «όταν μας συνέλαβαν στην Ακανθού, μας οδήγησαν σε ένα σπίτι όπου ήταν μέσα ένας Τουρκοκύπριος αξιωματικός και μας είπε ότι οι Τούρκοι θέλουν να μας σκοτώσουν. Ξεκίνησε ένας άγριος ξυλοδαρμός για πολλές ώρες. Δεν άντεχα και σκέφτηκα να προσπαθήσω να τρέξω για να με σκοτώσουν. Έτσι θα τέλειωνε το μαρτύριο».

Ο κύριος Πολυδώρου τόνισε ότι ο πόλεμος είναι κατάρα ακόμη και αν νικήσεις. Αναφερόμενος στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Αιχμάλωτος στην Τουρκία με δανεικό παντελόνι» επεσήμανε ότι κατά την σύλληψη του σκίστηκε το παντελόνι και του έδωσαν άλλο με διαταγές των Τούρκων.

Τέλος ανέφερε ότι μέσα από τα βιώματα του μεταφέρει όλα όσα έγιναν το 1974.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Η Κύπρος τιμά τους ήρωες της Δημοκρατίας που έπεσαν κατά το πραξικόπημα

Keywords
Τυχαία Θέματα