Επίσκεψη Αζέρων βουλευτών στα κατεχόμενα - Στήνουν σκηνικό αναγνώρισης «ΤΔΒΚ»

Ιστορική χαρακτήρισε την επερχόμενη επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα , ο πρόεδρος της επιτροπής για τις εξωτερικές σχέσεις του τουρκικού κοινοβουλίου, Akif Chagatay Kilich.  Η επίσκεψη των Αζέρων  στα κατεχόμενα με επίσημη αντιπροσωπεία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προσπάθειας αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Υπενθυμίζεται ότι επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποίησαν πρόσφατα και μέλη της Πρεσβείας του Πακιστάν κάνοντας αναφορά σε  «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη στα κατεχόμενα από ομάδα της Πρεσβείας του Πακιστάν σε

Τουρκία

 Σύμφωνα με το Anadolu, ο Kilich το είπε αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις διεθνείς σχέσεις και τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Samed Seyidov στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Kilich, η πρώτη επίσημη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν στην κατεχόμενη Λευκωσία θα αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο τον κόσμο. Σημείωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία με αυτοπεποίθηση κοιτάζουν το μέλλον, τηρώντας την αρχή «Ένας λαός - δύο κράτη» και ότι η Τουρκία είναι περήφανη για τις επιτυχίες του Αζερμπαϊτζάν.

Azerbaycan'dan KKTC'ye tarihi ziyaret https://t.co/T8DNqpoau7

— Ahval (@ahval_tr) July 14, 2021

Ο Τούρκος βουλευτής τόνισε ότι στις 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κοινοβούλιο με την ευκαιρία της 15ης Ιουλίου, της Ημέρας της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ενότητας, με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου του Κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ, ως καθώς και κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες του Αζερμπαϊτζάν και του ψευδοκράτους.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του ψευδοκράτους στο κτίριο του τουρκικού κοινοβουλίου. Αυριο οι βουλευτές Αζερικού Κοινοβουλίου (του Milli Mejlis) θα επισκεφθούν το βόρειο τμήμα τη κατεχόμενης Κύπρου.

«Είναι η πρώτη επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από το Αζερμπαϊτζάν στην ‘’ΤΔΒΚ’’ όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα. Η αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος στην εκδήλωση με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την έναρξη της ‘’ειρηνευτικής επιχείρησης’’ (Αττίλα) στην Κύπρο και στις 20 Ιουλίου. Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους θα συμμετάσχει επίσης στην εκδήλωση. Σας ευχαριστούμε για αυτό το σημαντικό βήμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο τον κόσμο - μια άλλη επίδειξη φιλίας και αδελφότητας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας », δήλωσε ο Kilich.
 

Διαβάστε επίσης: Πρεσβεία Πακιστάν:«Πρακτική ρουτίνας» η αποστολή αντιπροσωπείας στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα