Μαριχουάνα - O μεγάλος «νικητής» των αμερικανικών εκλογών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 3 Νοεμβρίου, τέσσερεις αμερικανικές πολιτείες ψήφισαν για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας: Αριζόνα, Νιου Τζέρσεϋ, Μοντάνα και Νότια Ντακότα. Σε συνδυασμό με τις άλλες πολιτείες που το έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, ένας στους τρεις Αμερικανούς ζει τώρα σε μια κατάσταση όπου η πρόσβαση στη μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί. Δείχνει ότι οι Αμερικανοί απoδοκιμάζουν τις σκληρές πολιτικές ναρκωτικών που έχουν φυλακίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ΗΠΑ:

Νιού Τζέρσι και Αριζόνα ενέκριναν τη χρήση μαριχουάνας

Όπως αναφέρει το Vox,  η εθνική πολιτική για τα ναρκωτικά της Αμερικής είναι μια διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, η μαριχουάνα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως φάρμακο «πρόγραμμα 1», που σημαίνει ότι έχει μικρή ιατρική αξία και υψηλό κίνδυνο κατάχρησης, μαζί με ναρκωτικά όπως το LSD, ηρωίνη, έκσταση και μανιτάρια ψιλοκυβίνης. 

Σε πολιτείες όπου η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί, αυτή η σύγκρουση με τον ομοσπονδιακό νόμο δημιουργεί πολλά προβλήματα για τους νόμιμους πωλητές και χρήστες μαριχουάνας. Και λίγοι  πολιτικοί μιλούν για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε ολόκληρη τη χώρα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα