Σεπτέμβρης με 40άρια-Τι μας επιφυλάσσει καιρικά ο μήνας

Μπορεί το καλοκαίρι ημερολογιακά να οδεύει προς το τέλος του, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας «συνοδεύουν» και τον Σεπτέμβριο, με τις πρώτες μέρες του μήνα να μας υποδέχονται με καύσωνα, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους σαράντα βαθμούς.

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα υποχωρήσουν νωρίς, καθώς, σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας για τον μήνα Σεπτέμβριο, η θερμοκρασία θα μειωθεί αισθητά, χωρίς όμως να αναμένονται αξιόλογα ποσοστά βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα,

με βάση την εποχική πρόγνωση, ο Σεπτέμβριος αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα είναι κανονικός στα παράλια, αλλά στο εσωτερικό λίγο ψυχρότερος του κανονικού (κατά 1 με 2°C). Το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί κυρίως στα νότια και ανατολικά κάτω του 50% του κανονικού, ενώ στα βόρεια και δυτικά θα φθάνει μέχρι και τα κανονικά επίπεδα.

Ελπιδοφόρα όμως είναι τα «μηνύματα» που φέρνει ο Οκτώβριος, μήνας κατά τον οποίο αναμένεται δραστική μείωση των μέσων κλιματικών θερμοκρασιών, αλλά και αύξηση των αθροιστικών υψών βροχής.

«Η ουσιαστική αύξηση των αθροιστικών υψών βροχής, οφείλεται στην ουσιαστική αύξηση της συχνότητας έλευσης βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει συγκεκριμένα η πρόγνωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Keywords
Τυχαία Θέματα