ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Και νέα απογραφή, αυτή τη φορά για το  σύνολο των συνταξιούχων – επιδοματούχων του ΟΓΑ, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού, η διοίκηση του ταμείου σε συνεργασία

με το υπουργείο Εργασίας αποφάσισαν την πραγματοποίηση και νέας απογραφής.

Αυτή τη φορά, δεν θα αφορά μόνο σε συνταξιούχους αλλά και σε δικαιούχους πολυτεκνικών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η καθολική απογραφή-με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφαλίστων και υπερήλικων).

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα λήξει την 30η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και οι τεχνικές λεπτομέρειες (όπως καταγραφή  ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κ.α) για τη διαδικασία θα γίνουν γνωστές με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο διοικητής του ΟΓΑ Παναγιώτης Πέτρουλας.

Όσοι δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής, θα γίνεται αυτόματα διακοπή της καταβολής σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής τους.

Στην ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι μετά το ΙΚΑ, συνεχίζεται η απογραφή σε ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία που αφορά τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια άτομα.

«Το υπουργείο έχει βάλει στόχο την εξυγίανση των ταμείων από “μαϊμού” συντάξεις και επιδοματούχους “φαντάσματα”. Είναι θέμα πρώτα απ’ όλα κοινωνικής δικαιοσύνης προς όλους, κυρίως δε προς τους νόμιμους συνταξιούχους αλλά και τις επόμενες γενιές ασφαλισμένων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

 

Keywords
Τυχαία Θέματα