Στήριξη από χώρες μέλη του ΟΙΔ, ζητεί ο Έρογλου

13:42 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στήριξη από τις χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) και εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε για το ψευδοκράτος, καθώς και άρση των «εμπάργκο» ζήτησε ο Ντερβίς Έρογλου στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου είχε χθες βράδυ (ώρα Κύπρου) συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σομαλίας Abdiweli Mohamed Ali στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε

δηλώσεις του στο λεγόμενο τ/κ πρακτορείο ειδήσεων και τον παράνομο Μπαϊράκ, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι ο Σομαλός Πρωθυπουργός ζήτησε πληροφόρηση για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, τις οποίες του έδωσε. Ως ηγέτη χώρας μέλους του ΟΙΔ, πρόσθεσε, ενημέρωσε τον Σομαλό Πρωθυπουργό και για κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν το ψευδοκράτος, το οποίο – όπως επεσήμανε – έχει καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό.

Ο κ. Ερογλου είπε ότι πρώτη φορά συναντήθηκε με τους Πρωθυπουργούς του Κουβέιτ και της Σομαλίας, τους οποίους ενημέρωσε για τις συνομιλίες στο Κυπριακό και πως το ψευδοκράτος συνεχίζει τις προσπάθειες για λύση ως «κράτος». Ζήτησε επίσης και από τους δύο, όπως είπε, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει για το ψευδοκράτος στον ΟΙΔ, καθώς και τη στήριξή τους για να ανοίξουν γραφεία εμπορικού ακόλουθου και «παρόμοιες αντιπροσωπείες» στις χώρες μέλη του Οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα