Λ/σια: Ξεσπιτώθηκαν και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο 7 οικογένειες

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για εξεύρεση στέγης στις οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν μέρες Χριστουγέννων από πολυκατοικία στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το θέμα που ανέδειξε το κρατικό κανάλι, πήρε διαστάσεις και σήμερα ένα 24ωρο μετά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και το Υπουργείο Εργασίας ανέλαβαν την διερεύνηση του περιστατικού. Ιωνάς Νικολάου και Ζέτα Αιμιλιανίδου παρέθεσαν δημοσιογραφική διάσκεψη για το θέμα το απόγευμα της Τετάρτης.

Η

Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι από χθες, μετά την προβολή του θέματος, κλιμάκια του Υπουργείου και του Γραφείου Ευημερίας σε συνεργασία με την Αστυνομία επισκέφθηκαν τον χώρο και δεν εντόπισαν κάποιον ένοικο. Ωστόσο σήμερα επανέλαβαν την επίσκεψη όπου και εντοπίστηκαν 7 περιπτώσεις. Δυο εξ αυτών ήταν οικογένειες με παιδιά και άλλες ιδιαίτερες συνθήκες. Όλοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Η Υπουργός τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς στέγη και η Πολιτεία θα μεριμνήσει για το αντίθετο. Οι αριθμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας για 100 ανθρώπους χωρίς στέγη, δεν επιβεβαιώνονται όπως είπε η Υπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πολλές αντιφατικές πληροφορίες για το θέμα.

Από πλευράς του, ο Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι οι εικόνες που αντίκρυσαν δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν Κύπριο και υπογράμμισε ότι διαφαίνονται αδικήματα στα οποία θα αποδοθεί ο νόμος. Είπε ακόμη ότι διερευνάται το ενδεχόμενο να διακόπηκε η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στο κτίριο. Παρά τις πληροφορίες αυτές είπε, έχει αποκατασταθεί και το ρεύμα και το νερό. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι υπάρχει καταγγελία από την ΑΗΚ ότι αφαιρέθηκαν παράνομα 20 ασφαλειοφορείς στο κτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα