Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημειώσατε 1.

Η ομάδα του Κλοπ πέρασε στους "8" του Γιουρόπα Λιγκ, Ντόρτμουντ, Μπράγκα, Μπιλμπάο, Σαχτάρ, Βιγιαρεάλ, Σπάρτα Πράγας, Σεβίλη οι υπόλοιπες των προημιτελικών

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη κερδισμένη του σούπερ εμφυλίου στο Γιουρόπα Λιγκ. Πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Γιουνάιτεντ και έχοντας κερδίσει στην έδρα της με 2-0 πήρε τη πρόκριση, επιβεβαιώνοντας και τα προγνωστικά. Στον άλλο εμφύλιο η Μπιλμπάο απέκλεισε τη Βαλένθια, ενώ τεράστια πρόκριση πήρε μέσα στη Ρώμη η Σπάρτα Πράγας. Ντόρτμουντ, Σεβίλη, Μπράγκα, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ διαμορφώνουν την 8άδα. Η κλήρωση θα γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Στο

Ολντ Τράφορντ, το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό. Η Γιουνάιτεντ είχε διάθεση και πίεσε, αλλά και η Λίβερπουλ ήταν επικίνδυνη. Ο εξαιρετικός Μαρσιάλ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε και έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ απάντησε με δοκάρι και στη συνέχεια είδε τη Γιουνάιτεντ να την κλείνει στα καρέ της και να ψάχνει το 2ο γκολ. Όμως στο 45΄ο Κουτίνιο έφυγε από τα πλάγια, άδειασε τον Βαρέλα και με καταπληκτικό πλασέ έκανε το 1-1, βάζοντας πρόωρα τίτλους τέλους. Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες φάσεις για να κερδίσουν τον αγώνα.

Η Ντόρτμουντ με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνκ κέρδισε για 2η φορά την Τότεναμ και ουσιαστικά πέρασε με εμφαντικό τρόπο στην υποτιθέμενη μεγάλη γερμανοαγγλική μάχη. Η κατόχος του τίτλου Σεβίλη είχε ένα τρομερό ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Φιλοδώρησε με τρία γκολ τη Βασιλεία και πέρασε πανηγυρικά στους "8". Η Φενερμπαχτσέ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και άγγιξε την πρόκριση, αλλά η Μπράγκα είχε ψυχικά αποθέματα, πέτυχε τρία γκολ στα τελευταία 20 λεπτά, κέρδισε 4-1 και πέρασε.

Στον ισπανικό εμφύλιο, η Βαλένθια κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και να χάσει κραυγαλέες ευκαιρίες για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Μέχρι που η Μπιλμπάο μείωσε με τον Αντούριθ και πήρε το εισιτήριο με το εκτός έδρας γκολ. Ο Αντούριθ σκόραρε κόντρα στη πρώην ομάδα του και έφτασε τα 8 γκολ στη διοργάνωση. Η ομάδα-θαύμα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι η Σπάρτα Πράγας, που προκρίθηκε με τρόπο... εκκωφαντικό στους προημιτελικούς του Europa League. Οι πρωταθλητές Τσεχίας του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, Ζντένεκ Σκάζνι, διέλυσαν 3-0 τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και έκαναν ξανά την Ευρώπη να παραμιλάει, καθώς παραμένουν αήττητοι σε 12 αγώνες στη διοργάνωση. Η Λεβερκούζεν είχε διάθεση, πίεσε, αλλά η Βιγιαρεάλ υπερασπίστηκε σωστά το 2-0 του πρώτου αγώνα και πέρασε. Δεν δυσκολεύτηκε η Σαχτάρ στο Βέλγιο, κερδίζοντας μάλιστα και στον 2ο αγώνα.

Τα αποτελέσματα:
Λάτσιο - Σπάρτα Πράγας 0-3 (α' αγ. 1-1)
10΄ Ντότσκαλ, 12΄ Κρέιτσλ, 44΄ Γιούλις
Λεβερκούζεν - Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-0 (α' αγ. 0-2)
Βαλένθια - Μπιλμπάο 2-1 (α' αγ. 0-1)
13΄ Σάντι Μίνα, 37΄ Σάντος - 76΄ Αντούριθ
Άντερλεχτ-Σαχτάρ 0-1 (α' αγ. 1-3)
93΄Εντουάρτο
Τότεναμ -Ντόρτμουντ 1-2 (α' αγ. 0-3)
74΄ Σον - 24΄, 71΄Ομπαμεγιάνγκ
Μπράγκα - Φενερμπαχτσέ 4-1 (α' αγ. 0-1)
11' Χασάν, 69΄ πεν. Περκουέιρα, 74΄ Στοϊλίκοβιτς, 83΄ Σίλβα - 45+3΄ Ποτούκ
Σεβίλη - Βασιλεία 3-0 (α' αγ. 0-0)
35' Ραμί, 44΄, 45΄Γκαμεϊρό
Μάντσεστερ Γιουν. - Λίβερπουλ 1-1 (α' αγ. 0-2)
32΄πεν. Μαρτιάλ - 45΄ Κουτίνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα