Κύπρος COVID19/Η ελπίδα στα νέα μέτρα: 72 νεκροί – 20 κρίσιμα – 14.052 θετικοί

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και τρομάζουν. Με το βλέμμα στα νέα μέτρα η χώρα μας εισέρχεται από σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στην εποχή των νέων μέτρων.

Στο μοντέλο της υπόλοιπης Ευρώπης η Κύπρος επέβαλε αυστηρότερα μέτρα με πρώτιστο στόχο την περιφρούρηση του συστήματος Υγείας.

Δείτε εδώ: Με νέα μέτρα «ξύπνησε» η Κύπρος

– Όλα όσα ισχύουν από σήμερα

Προς τον σκοπό αυτό τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στοχεύουν στον περιορισμό των συναθροίσεων και του υψηλού συγχρωτισμού που παρατηρείται σε καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα. 

Δείτε εδώ: Γιατί δεν μπήκε καθολικό lockdown ούτε πριν, ούτε τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 106 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 20 σε σοβαρή κατάσταση. Από τους 20 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 7 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Όπως τονίζουν άλλωστε και οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες προκειμένου να αρχίσουμε να βλέπουμε σταδιακή ελαφρά μείωση των κρουσμάτων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρώτη δέσμη μέτρων τέθηκε σε ισχύ στις 30 Νοεμβρίου άρα θα πρέπει να αναμένουμε και την ερχόμενη βδομάδα προκειμένου να δούμε την εφαρμογή τους.

Η εικόνα των rapid τεστ

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά διενεργούνται εκατοντάδες rapid τεστ σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Αυτά δεν αφορούν αποκλειστικά πολίτες που διαμένουν στις συγκεκριμένες περιοχές αφού μπορεί να κάνει και πολίτης του οποίου η μόνιμη διαμονή είναι σε άλλη περιοχή.

Δείτε εδώ: Δύο θάνατοι και 403 νέα κρούσματα- Άλλα 236 από rapid test

Ωστόσο με βάση και τα χθεσινά αποτελέσματα από το Υπουργείο Υγείας η εικόνα των rapid τεστ παγκύπρια έχει ως εξής:

Λεμεσός: σύνολο θετικών: 14

Λάρνακα: σύνολο θετικών: 70

Λευκωσία: σύνολο θετικών: 78

Πάφος: σύνολο θετικών: 13

Αμμόχωστος: σύνολο θετικών: 21

Εθνική Φρουρά: 0

Δημόσιος και Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας: 2

Επαγγελματίες Υγείας: 6

Ιδιωτική πρωτοβουλία (Rapid tests που έγιναν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε ιδιωτικά εργαστήρια): 32

Keywords
Τυχαία Θέματα