Εκτέλεση θανατικής ποινής στις ΗΠΑ για έγκλημα που έγινε το 1999

Ο Μπράντον Μπερνάρντ εκτελέστηκε (με ένεση) από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ  την Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Διορθωτικό Κέντρο στο Terre Haute της Ιντιάνα, σύμφωνα με το CNN

Ο Bernard, 40 ετών, ήταν ένα από τα πέντε μέλη συμμοριών που καταδικάστηκαν στο Τέξας για τη δολοφονία των Stacie και Todd Bagley - που ήταν υπουργοί νεολαίας - το 1999. Ο ένοπλος, Christopher Vialva,

εκτελέστηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ στους άλλους συνάγοντες δόθηκαν λιγότερα ποινές.

Ο Bernard κηρύχθηκε νεκρός στις 9:27 μ.μ. Ήταν το νεότερο άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες που έλαβε θανατική ποινή σε σχεδόν 70 χρόνια για έγκλημα που διαπράχθηκε όταν ήταν έφηβος.

Ο Μπερνάρντ είπε ότι περίμενε την ευκαιρία του να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια των Bagley και τη δική του οικογένεια για τον πόνο που προκάλεσε.

«Λυπάμαι ... Μακάρι να μπορούσα να τα πάρω όλα πίσω, αλλά δεν μπορώ», είπε ο Μπερνάρντ στην οικογένεια των Bagley κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών λεπτών του. «Αυτές είναι οι μόνες λέξεις που μπορώ να πω ότι αποτυπώνουν πλήρως το πώς νιώθω τώρα και πώς ένιωσα εκείνη την ημέρα.»

Η οικογένεια Bagley ευχαρίστησε τον Trump και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την εκτέλεση της ποινής στις δηλώσεις τους.

«Προσεύχομαι ο Μπράντον να έχει δεχτεί τον Χριστό ως Σωτήρα του, γιατί αν έχει, ο Τοντ και ο Στάτσι θα τον υποδεχτούν στον Παράδεισο με αγάπη και συγχώρεση», έγραψε ο Κάρολος Γουόρντ εξ ονόματος της οικογένειας Bagley.

Keywords
Τυχαία Θέματα