ΚΤΚ: Σε ισχύ το καθεστώς εκκαθάρισης της πρώην Λαϊκής

Τέθηκαν σε ισχύ από 31 Μαΐου του 2022 το καθεστώς εκκαθάρισης της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd και ο διορισμός του Αυγουστίνου Παπαθωμά ως εκκαθαριστή, ύστερα από σχετικό διάταγμα που εξέδωσε Τρίτη, 31 Μαΐου, το Επαρχιακό

Δικαστήριο Λευκωσίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), η οποία σημειώνει πως τερματίζονται τα μέτρα εξυγίανσης της τράπεζας.

Ο σκοπός της εκκαθάρισης, σύμφωνα με την ΚΤΚ, είναι η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd, προς όφελος των πιστωτών της.

Προσθέτει ότι η απόφαση αυτή συνιστά αποτέλεσμα και δικαίωση των ενεργειών της παρούσας Διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας η οποία «ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα για την διαδικασία εκκαθάρισης της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd και υπέβαλε την αίτηση για την έγκρισή της στο Δικαστήριο».

Τέλος, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αναφέρει ότι μετά την πιο πάνω εξέλιξη, ενεργώντας ως αρχή εξυγίανσης, αποφάσισε τον τερματισμό των μέτρων εξυγίανσης στην Cyprus Popular Bank Public Co Ltd.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΤΚ, Λαϊκής,ktk, laikis