Κορυφή διά περιπάτου!

Συνέτριψαν με 5-0 την Ελαφρά Ταξιαρχία με τον Πιέρο Σωτηρίου να κάνει χατ-τρικ και τον Εφραίμ να σκοράρει δις

ΑΠΟΕΛ - Άρης 5-0
24΄, 28΄, 54΄ Σωτηρίου, 37΄, 89΄ Εφραίμ

Ένα εκπληκτικό ΑΠΟΕΛ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ανάγκασε τον Άρη να υποκλιθεί στην ανωτερότητά του, επικρατώντας με το επιβλητικό 5-0 και κατακτώντας παράλληλα την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι

γαλαζοκίτρινοι είχαν σε μεγάλη μέρα τους Πιέρο Σωτηρίου που πέτυχε χατ-τρικ και τον Γιώργο Εφραίμ που σκόραρε δις και έδωσε και μία ασίστ. Ρεκόρ καριέρας για Πιέρο Σωτηρίου στο πρωτάθλημα που έφτασε τα 12 γκολ σε 18 αγωνιστικές.

Δύο πέναλτι αρνήθηκε λανθασμένα στους γαλαζοκίτρινους ο Νικόλας Αθανασίου στο 4΄ και στο 8΄, σωστή η απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι στο 53΄.

Δυναμικό ξεκίνημα…
Με σκοπό να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος από το 1ο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις του στον Άρη.

Τον έκλεισε στα καρέ του, τον ανάγκασε σε παθητικό ρόλο και με επιθετικό πλουραλισμό δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Παράλληλα διεκδίκησε δύο πέναλτι, τα οποία αρνήθηκε να τα καταλογίσει ο Νικόλας Αθανασίου με την επαναληπτική προβολή να αφήνει εκτεθειμένο τον διαιτητή.

Εφραίμ και δύο πέναλτι
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Εφραίμ έστειλε τα μηνύματά του με το σουτ του να καταλήγει πάνω από την εστία του Γκοτ, ενώ στο 4ο και στο 8ο Μάρτινς και Μαραγκουδάκης ανέτρεψαν Μπερτόλιο και Πιέρο αντίστοιχα με τον διαιτητή του αγώνα να μην καταλογίζει τις παραβάσεις.

Δεν πτοήθηκε…
Παρόλο που οι γαλαζοκίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν για τον μη καταλογισμό των πέναλτι συνέχισαν να πιέζουν τον Άρη και στο 13ο λεπτό άγγιξαν το γκολ με τον Μπερτόλιο ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Αν και ο Άρης είχε τη δική του καλή ευκαιρία στο 18’ με τον Αντωνίου, ο ΑΠΟΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Πιέρο στο 21΄ για να έρθει στο 24’ ο Κύπριος επιθετικός να λύσει τον γόρδιο δεσμό.

Μετά από σέντρα του Εφραίμ με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γκοτ και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ ενώ τέσσερα λεπτά μετά σε παρόμοιο σκηνικό αλλά από ασίστ του Μπερτόλιο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα δικά του.

Ψηλές πτήσεις…
Ο ΑΠΟΕΛ παρά το υπέρ του 2-0 συνέχισε τις ψηλές πτήσεις στον αγώνα, στο 37΄ ο Εφραίμ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ανέβασε το δίκτυ του σκορ στο 3-0 ενώ μέχρι το ημίχρονο έχασε άλλες 2 κλασσικές ευκαιρίες με Βινίσιους και Μπερτόλιο.

Έπεσε ο ρυθμός…
Το 3-0 του πρώτου μέρος σαφώς και επηρέασε τον ρυθμό του αγώνα στο 2ο ημίχρονο. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν μεν τον έλεγχο του αγώνα ωστόσο δεν έδειχναν διάθεση να γίνουν περαιτέρω απειλητικοί. Ήρθε, όμως, η φάση του 53΄ με τον Ράντου να ανατρέπει τον Μπερτόλιο στην περιοχή με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι. Ανέλαβε την εκτέλεση ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος ευστόχησε ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0 και κάνοντας παράλληλα προσωπικό χατ-τρικ.

Εφραίμ και τέλος…
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξαν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ στην μοναδική ίσως καλή ευκαιρία που δημιούργησε στο 2ο μέρος έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Εφραίμ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Βάντερ και με έξυπνο πλασέ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ με το εκπληκτικό 5-0.

ΑΠΟΕΛ (Τ.Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μερκής, Αστίθ (46΄ Αρτυματάς), Μιλάνοφ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (67΄ Ορλάντι), Αλωνεύτης, Εφραίμ, Σωτηρίου

ΑΡΗΣ (Ν.Μαρτίδης): Γκοτ, Αουρέλιο, Ευσταθίου, Σκούρτης, Μάρτινς, Μαραγκουδάκης, Θεοφίλου, Αντωνίου (46΄ Ράντου), Βέλνα, Πάυλου (69΄ Φράγκος), Κυριάκου (46΄ Παχίπης)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1΄ Σουτ του Εφραίμ πάνω από τα δοκάρια.
4΄ Πέναλτι ζητά ο ΑΠΟΕΛ καθώς ο Μάρτινς κλώτσησε τον Μπερτόλιο στην κοιλιά και τον ανέτρεψε με τον διαιτητή του αγώνα Νικόλα Αθανασίου λανθασμένα να μην καταλογίζει την παράβαση.
8΄ Νέο λάθος από τον διαιτητή, ο οποίος δεν υπέδειξε πάλι πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ σε μαρκάρισμα του Μαραγκουδάκη στον Σωτηρίου.
13΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μπερτόλιο ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκοτ.
18΄ Καλή στιγμή για τον Άρη με τον Αντωνίου ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από το ύψος της μικρής περιοχής.
21΄ Γυριστή κεφαλιά του Σωτηρίου, απέκρουσε δύσκολα ο Γκοτ.
24΄ ΓΚΟΛ. 1-0: Σέντρα από τον Εφραίμ από δεξιά και με καρφωτή κεφαλιά ο Σωτηρίου νίκησε τον Γκοτ.
28΄ ΓΚΟΛ. 2-0: Ασίστ από τον Μπερτόλιο προς τον Πιέρο Σωτηρίου, καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα τα δικά του αλλά και της ομάδας του.
37΄ ΓΚΟΛ. 3-0: Ο Εφραίμ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γκοτ.
44΄ Γύρισμα του Πιέρου, από κοντά έκανε το τακουνάκι ο Βινίσιους αλλά απέκρουσε ο Γκοτ.
44΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μπερτόλιο να πλασάρει αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.
53΄ Ο Ράντου ανατρέπει τον Μπερτόλιο και ο διαιτητής υποδεικνύει το πέναλτι.
54΄ ΓΚΟΛ. 4-0. Χατ - τρικ από τον Σωτηρίου ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.
89΄ ΓΚΟΛ 5-0. Ο Βάντερ έδωσε έτοιμο γκολ στον Εφραίμ ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα