Ουσιαστικός αλλά και «τιμωρός»…

Ο Εθνικός πέτυχε τρία γκολ σε 26΄ και κέρδισε τον Ερμή

ΕΘΝΙΚΟΣ 3
49΄ Φιλίπποφ, 70΄ Ζελάγια, 75΄ Κρατσιούνοφ
ΕΡΜΗΣ 1
87΄ Σίργκι

Αποτελεσματικός στην επανάληψη ο Εθνικός «τιμώρησε» την άμυνα του Ερμή, και πήρε σημαντική νίκη με 3-1 στο Δασάκι σε ένα παιχνίδι όπου όλα τα γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη. Η νικήτρια έφτασε έτσι τους 21 β., ενώ ο Ερμής έμεινε στους 25β.

Ο Ερμής άρχισε καλύτερα και έλεγξε τη μεσαία γραμμή. Κυκλοφόρησε την

μπάλα, αλλά το μόνο αξιοσημείωτο που είχε ήταν ένα σουτ στο 9΄ του Χριστόφ που έσωσε ο Μπογκατίνοφ.

Ο Εθνικός έκλεινε χώρους κι έβγαινε σε αντεπιθέσεις, χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες. Όπως στο 13΄ με τον Κατσαράβα που πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε έξω, ενώ στο 10΄ ο ίδιος ανάγκασε σε νέα απόκρουση τον αντίπαλο κίπερ.

Μετά τα αρχικά στάδια, ο Εθνικός ισορρόπησε κάπως κι ήταν πιο επικίνδυνος χάνοντας κλασσική ευκαιρία στο 20΄ με τον Ζελάγια στον οποίο είπε και πάλι «όχι» ο Νουρεντινόσκι.

Επανήλθε ο Ερμής μετά το 20λεπτο όπου σταμάτησε τους επικίνδυνους επιθετικούς των γηπεδούχων και ανέλαβε ξανά τα ηνία. Απείλησε με μακρινά σουτ των Φροξυλιά (22΄) και Αρτάμπε (32΄) κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο 36’ όταν το πλασέ του Ντομινίκ με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα σταμάτησε πριν από τη γραμμή ο Στόιτσεφ, ενώ στο 37΄ κοντινό πλασέ του Σίργκι πήγε ψηλά.

Βροχή γκολ στην επανάληψη
Με γκολ άρχισε το β΄ 45λεπτο ο Εθνικός. Σκόρερ ο Φιλίπποφ που έβγαλε σέντρα, ο Ζελάγια μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν φάνηκε να την αγγίζει, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα και έτσι έγινε το 1-0 (49΄). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι στη συνέχεια και «κτύπησαν» ξανά στο 70΄ με σουτ του Ζελάγια εκτός περιοχής, (2-0).

Ο Ερμής που ενίσχυσε την επιθετική του γραμμή με την είσοδο των Κότο και Μασίνουα είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μπενγκά στο 73’ και μερικές άλλες καλές ευκαιρίες, αλλά ο Εθνικός έφτασε στο 3-0 στο 75΄ με τον Κρατσιούνοφ ύστερα από μελέ στην περιοχή.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευστοχία στην επανάληψη, αντίθετα με τον Ερμή που δεν σκόραρε στις δικές του ευκαιρίες. Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί και στη συνέχεια κι οι δυο ομάδες έφτιαξαν ευκαιρίες. Ο Ερμής το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 87΄ με κεφαλιά του Σίργκι. Στο 90΄ ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιλουρίτζε για τέταρτο γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Μασιάς (Α. Μιχαηλίδης - Π. Γεωργίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:-

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκαντίνοφ, Κυπριανού, Φιλίπποφ, Στόϊτσεφ, Κρατσιούνοφ, Πιντσέλι, Ντόβμπνια, Χατζηβασίλης (82΄ Γκαβρίλα), Κιπιάνι (68΄ Ιλουρίτζε), Κατσαράβα, Ζελάγια (78΄ Ενέσκου).

ΕΡΜΗΣ: Νουρεντινόσκι, Χριστόφ, Ντε Βρίσε, Μπενγκά, Σίρκι, Μαϊσουράτζε (62΄ Μασίνουα), Αρτάμπε, Μαρτίνιουκ, Ντε Μέλο, Φροξυλιάς (62΄ Κότο), Ντομινίκ (72΄ Αλεξίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα