Κομισιόν: Οικονομική βοήθεια 62 εκ. προς Συρία για πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει οικονομική ενίσχυση 62 εκ ευρώ ως ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύρους εκτοπισθέντες λόγω των συρράξεων στη χώρα τους, όπως δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Ιορδανία και στον Λίβανο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Επιτρόπου, η νέα ενίσχυση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία επιδεινώθηκε η ασφάλεια της χώρας και θα βοηθήσει κατά τον χειμώνα στην αντιμετώπιση

των βασικών αναγκών των προσφύγων και των κοινοτήτων που φιλοξενούν πρόσφυγες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, το καθαρό νερό, η στέγη, και η εκπαίδευση.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Σύρους που έχουν ανάγκη καθώς ο χειμώνας που έρχεται θα φέρει επιπλέον δυσκολίες στους πλέον ευάλωτους. Για αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει δράση να παράσχει σωτήρια ανθρωπιστική βοήθεια στους εκτοπισμένους Σύρους στο εσωτερικό της χώρας και των προσφύγων στις γειτονικές χώρες. Κατά τις τελευταίες ημέρες στην Ιορδανία και το Λίβανο συναντήθηκα ολόκληρες οικογένειες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία και έχω δει από πρώτο χέρι πώς η ανθρωπιστική μας βοήθεια κάνει και θα κάνει τη διαφορά, όμως η ειρήνη είναι η μόνη λύση που μπορεί να τερματίσει την κρίση των προσφύγων, την ανθρωπιστική αυτή κρίση”, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Η νέα ανθρωπιστική βοήθεια έρχεται αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κ. Στυλιανίδη το προηγούμενο διήμερα κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, για βοήθεια ύψους 43 εκ ευρώ προς το Λίβανο και 28 εκ προς την Ιορδανία. Συνολικά, η βοήθεια τηυς Επιτροπής προς τις τρεις χώρες για το 2015 ανέρχεται στα 133 εκ ευρώ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα