Επικίνδυνο το ναρκωτικό Bonzai που κυκλοφορεί και ως HULK

Η εμφάνιση της άκρως επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας Bonzai κινητοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε εγρήγορση εκτός απο την ΥΚΑΝ είναι και το Γενικό Χημείο του Κράτους

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις της Διευθύντριας του Γενικού Χημείου του Κράτους, Πόπης Κανάρη στο SigmaLive, η ουσία αυτή, έχει ανιχνευθεί και σε άλλο σκεύασμα το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Κύπρο

με την ονομασία HULK. Μάλιστα χρήστες της εν λόγω ουσίας, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως διευκρινίζει η κα. Κανάρη, η ουσία, η οποία περιέχεται στο ναρκωτικό Bonzai είναι η ψυχοδραστική ουσία ΜDMB-CHMICA. Είναι συνθετικό κανναβινοειδές νέας γενιάς.

H ουσία αυτή σύμφωνα με την κ. Κανάρη, είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. "Έκτος από παραισθησιογόνα, προκαλεί και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ταχυκαρδία και σοβαρά καρδιακά προβλήματα. Έχει συνδεθεί με θανάτους στην Ευρώπη, Τουρκία, Αμερική και άλλες χώρες καθώς και με σοβαρά προβλήματα υγείας που οδηγούν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο".

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιστατικά εισαγωγής στο νοσοκομείο με τα συμπτώματα της χρήσης της ναρκωτικής ουσίας, προκαλούν υποψίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Διοικητή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Γαβριήλ Γαβριήλ, η συνθετική κάνναβη εμφανίστηκε σε πολύ λίγες περιπτώσεις και σε μικρές ποσότητες σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός. Πρόκειται για ουσία άκρως εθιστική, η οποία μπορεί να προκαλέσει ψυχικές διαταραχές, ισχυρές παραισθήσεις, βίαιη συμπεριφορά και καρδιακά επεισόδια.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα