Κ.Κληρίδης:"Τιμωρία υπευθύνων μεμονωμένα και σε ενότητες"

Οι έρευνες για την οικονομία συνεχίζονται αδιάκοπα διαβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στις "Τομές στα Γεγονότα" .

Κληθείς να σχολιάσει τη "σιωπή" δηλώσεων για το θέμα ξεκαθάρισε πως διαχρονικά η θέση του Γενικού είναι πως μόνο ζημιά μπορεί να προκληθεί στις έρευνες που είναι σε πολύ ευαίσθητο σημείο. Οι δηλώσεις των εμπλεκομένων ατόμων πλήττουν το ανακριτικό έργο, ανέφερε.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος σημείωσε, έχει άλλοθι επειδή ενημερώνει τον κόσμο και προσπαθεί να δώσει κάποια στοιχεία. Πρέπει να αξιολογείται ένα δημοσίευμα πριν διαρρεύσει, θεωρεί.

Σχετικά με

τις διαρροές εγγράφων διαβεβαίωσε πως οι όποιες διαρροές γίνονται δεν είναι ούτε από το Γενικό Εισαγγελέα ούτε από στελέχη της Γενικής Εισαγγελίας.

Η ουσία των ερευνών αναφορικά με το θέμα της πτυχής της χρηματοδότησης κομμάτων η διαδικασία ήταν δύσκολη και δαιδαλώδης, οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται κάποια στοιχεία από την Ελλάδα για να επιβεβαιωθούν οι έρευνες. Αν προκύψει κάποιο αδίκημα από τα στοιχεία είναι ένα ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται.

Πρέπει να αποβληθεί η ιδέα ότι η κατάρρευση της οικονομίας οφείλεται αποκλειστικά σε ποινικά αδικήματα αλλά διερευνάται αυτό το ενδεχόμενο για κάποιους μεμονωμένα και σε διαφορετικές ενότητες, είπε. Για αυτό το λόγο, σημείωσε εργάζεται η αστυνομία και τα μέλη της με τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων οι οποίοι βγάζουν στην επιφάνεια κάποιες υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα