Το «Hope For Children» ψάχνει για θησαυρό στη Λευκωσία

Tο «Hope For Children» UNCRC Policy Center, διοργανώνει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 «Κυνήγι Θησαυρού» για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών (ΣΤ’ τάξης δημοτικής εκπαίδευσης).

Σε ανακοίνωσή του, το «Hope For Children» αναφέρει ότι το «Κυνήγι Θησαυρού» γίνεται με την ευγενική χορηγία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ σε αυτό θα λάβουν μέρος 20 σχολεία της Λευκωσίας και περισσότεροι

από 120 εθελοντές.

Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα ξεκινήσει στις 09:00 στο θεατράκι του «Λεβέντειου» Δημοτικού Μουσείου και θα ολοκληρωθεί στη 13:00. Στο σημείο τερματισμού, στη Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου, θα υπάρχει παζαράκι με live link, παιχνίδια, φαγητό κτλ. ούτως ώστε τα παιδιά και οι γονείς να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.

Το «Hope For Children» είναι ο επίσημος εκπρόσωπος για τη Κύπρο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών. Το «Κυνήγι Θησαυρού» έχει ως σκοπό να δημοσιοποιήσει και να προωθήσει την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε».

Ένας χαρακτήρας-καρτούν με το όνομα «Κίκο» - δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους και να τους παράσχει τα κατάλληλα μηνύματα και την απαραίτητη πληροφόρηση για να τα προστατεύσουν από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση - θα είναι η μασκότ στο «Κυνήγι Θησαυρού».

Η εκστρατεία, η οποία εξελίσσεται και στα 47 κράτη μέλη, έχει επίσης αποτυπωθεί σε βιβλίο που εξηγεί με τρόπο απλό, με στοιχεία παιχνιδιού και απαλλαγμένο από απειλητικούς τόνους τα όρια και τι πρέπει τα παιδιά να δέχονται και τι όχι όταν τους αγγίζουν.

Το βιβλίο αυτό διανεμήθηκε, στο παρελθόν, σε σχολεία από το «Hope For Children» UNCRC Policy Center σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα συμπεριλαμβάνει παιχνίδια, παζλ, και ερωτήσεις βασισμένες στην διδακτέα ύλη της πέμπτης δημοτικού, όπως έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μεταδοθούν στα παιδιά τα επιδιωκόμενα μηνύματα μέσα από μία ευχάριστη και χαρούμενη εμπειρία.

Σκοπός μας είναι να δοθεί στα παιδιά που υποφέρουν από σεξουαλική κακοποίηση το κουράγιο να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, καθώς επίσης και να καταστεί γνωστό στους ενήλικες ότι η σεξουαλική βία εναντίον παιδιών λαμβάνει χώρα πολύ πιο συχνά από ό,τι μπορεί να νομίζει κανείς. Ταυτόχρονα, σκοπεύουμε να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τονίσουμε την σημασία της συλλογικής προσπάθειας.

Όλα τα παιδιά θα λάβουν μία βεβαίωση συμμετοχής και οι πρώτες τρεις ομάδες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα