Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης Γιωρκάτζη

Σύντομη ήταν η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Παρών βρισκόταν και ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Πρόκειται για συνάντηση που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας

εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, αναφέροντας ότι πρόκειται για προγραμματισμένη συνάντηση για ενημέρωση και συζήτηση επί θεμάτων του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας γενικότερα.

Παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν τέθηκε οποιοδήποτε θέμα απομάκρυνσης της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από την Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν έξι θέματα πολιτικής, ανάμεσά τους το πρόβλημα των μη εξυπηρετουμένων δανείων, το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης, η έξοδος στις διεθνείς αγορές, θέματα που άπτονται του μνημονίου και το φλέγον θέμα των δανείων που συνήφθησαν σε ελβετικό φράγκο.

Επι του θέματος τοποθετήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών στις "Τομές στα Γεγονότα" αναφέροντας πως συζητήθηκαν υπηρεσιακά ζητήματα για την οικονομία και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από την θέση της.

«Μία τέτοια συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν θα γινόταν ενώπιον μου εμένα του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα