«Κίτρινα» τα δύο τελευταία εισιτήρια

Ουκρανία και Σουηδία προκρίθηκαν στην τελική φάση του Γιούρο 2016
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με δύο γκολ μέσα στην Κοπεγχάγη, απλούστευσε τα πράγματα για τη Σουηδία και της χάρισε το εισιτήριο για τα τελικά του Γιούρο. Η Ουκρανία διαφύλαξε τη νίκη με 2-0 στον πρώτο αγώνα, παίρνοντας ισοπαλία στη Σλοβενία.

Το τελικό 2-2 στη Δανία μάλλον ξεγελά για τον τρόπο που η Σουηδία πήρε την πρόκριση. Και αυτό γιατί η Σουηδία είχε προηγηθεί με 2-0 και η γηπεδούχος

απλώς κατάφερε να πάρει ισοπαλία παρηγοριάς με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Δανία μπήκε πιο επιθετικά στην αναμέτρηση, καθώς χρειαζόταν ένα γκολ για να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Σέλστρεμ θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για την ομάδα του, αφού, ύστερα από άτσαλο διώξιμο, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον.

Ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε τη δουλειά του. Στην πρώτη επικίνδυνη φάση της ομάδας του στο 19' άνοιξε το σκορ και έκανε στο 2-0 στο 76' με ένα καταπληκτικό κτύπημα φάουλ. Η Δανία είχε πάντως τα ψυχικά αποθέματα να παλέψει και τουλάχισοτν ισοφάρισε. Πρώτα μείωσε σε 2-1 με τον Γιουσίφ Πόουλσεν στο 81' και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με το τέρμα του Βέστεργααρντ στις καθυστερήσεις.

Το είχαν απωθημένο οι Ουκρανοί να περάσουν τα μπαράζ και το πέτυχαν. Με μπόλικο άγχος, όμως, στη Σλοβενία παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα. Πήραν τελικά την ισοπαλία, αλλά ίδρωσαν πολύ. Η Σλοβενία μπήκε φουριόζα και νωρίς άνοιξε το σκορ στο 11' με τον Σέζαρ, ενώ έχασε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ πριν από την ανάπαυλα. Στο 2° μέρος, η Ουκρανία άρχισε να βρίσκει περισσότερους χώρους και απείλησε τρεις φορές με ισοφάριση. Στο τελευταίο 25λεπτο, οι Σλοβένοι επιτέθηκαν με μανία, έκαναν πολλές φάσεις, αλλά δεν σκόραραν ξανά. Όταν στο 97' βγήκαν όλοι μπροστά, δεν υπήρχε κανείς να σταματήσει την αντεπίθεση των Ουκρανών που έκλεψαν την μπάλα και με τον Γιαρμολένκο έδωσαν τέλος στο θρίλερ.

Τα αποτελέσματα
Σλοβενία - Ουκρανία 1-1 [0-2]
11' Μπόστιαν Σέζαρ / 97' Γιαρμολένκο
Δανία - Σουηδία 2-2 [1-2](81' Γιουσίφ Πόουλσεν, 91' Βέστεργκααρντ / 19', 76' Ιμπραΐμοβιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα