Στάθηκε όρθια στην Πόλη η Ελλάδα

Με σωστή τακτική η Εθνική απέσπασε λευκή ισοπαλία απέναντι στην Τουρκία
Μετά τα απανωτά χαστούκια, η Ελλάδα είχε ανάγκη από ένα καλό αποτέλεσμα και το πήρε. Η Εθνική ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Τουρκία στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ματς που είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και που απειλήθηκε ελάχιστα.

Η «γαλανόλευκη» δεν έθελξε με την απόδοσή της, μπροστά έκανε ελάχιστα πράγματα, δείγμα του ότι έχει πολλά θέματα να λύσει, εντούτοις στάθηκε αξιοπρεπώς

κόντρα σε έναν αντίπαλο που θα παίξει στην τελική φάση του EURO 2016 και σε μία καυτή έδρα. Πριν από τον αγώνα την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, οι Τούρκοι αποδοκίμαζαν. Το «παρών» στο γήπεδο έδωσε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Πόλη και κάθισε δίπλα στον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ παραδίπλα βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης.

Με τρία σέντερ μπακ και με «γεμάτο» κέντρο παρέταξε την ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Καρνέζης στο τέρμα, τριάδα μπροστά του οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Παπαδόπουλος, στα δυο άκρα οι Χολέμπας και Τοροσίδης, με τους Τζιόλη, Σάμαρη και Ταχτσίδη στη μεσαία γραμμή. Ο Φορτούνης ξεκίνησε πίσω από τον Μήτρογλου. Εμφανής η διάθεση του Γερμανού προπονητή να περιορίσει την επιθετικότητα των Τούρκων και τους κινδύνους για τη «γαλανόλευκη» εστία.

Πράγματι, οι γηπεδούχοι απείλησαν σε πολύ λίγες περιπτώσεις τον Καρνέζη και αδυνατούσαν να βρουν κενούς χώρους, είτε από τον άξονα είτε από τα δυο άκρα. Στο 23' ο γκολκίπερ της Ουντινέζε απέκρουσε την κεφαλιά του Τοπάλ, ενώ τα σουτ των Τουφάν (26') και Τσολχάνογλου (28') δεν βρήκαν στόχο. Πέραν τούτου, ουδέν για την ομάδα του «Φατίχ Τερίμ» στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με την Εθνική να απειλεί στο 39' με τον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

Η Εθνική μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε στο 50' να μπει σε θέση οδηγού, αν ο Φορτούνης ενεργούσε ως... Φορτούνης. Έκλεψε την μπάλα και παρά το γεγονός ότι είχε χώρο μπροστά του, δεν έκανε το σουτ, αλλά την πάσα στον Μήτρογλου που σούταρε αδύναμα, με τον Βολκάν να αποκρούει εύκολα. Ευτυχώς για την -κατά τ' άλλα φερέγγυα- ελληνική άμυνα, που τρία λεπτά μετά δεν πλήρωσε την αδράνειά της, με τον Καρνέζη να αποκρούει το (κακό) πλασέ του Αρντά Τουράν.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Τερίμ): Βολκάν Μπαμπατζάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81' Τασντεμίρ), Γκιονούλ, Τοσούν, Αρντά Τουράν (93' Γιασίν), Σαχάν (73' Οκάι), Εζιακούπ (63' Τσολάκ), Τοπάλ, Τουφάν (86' Ποτούκ), Τσαλίκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (78' Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας (91' Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46' Πέτσος), Φορτούνης (90' Καρέλης), Μήτρογλου (70' Γιάννου).

Keywords
Τυχαία Θέματα