Συνάντηση Στάινιτς

με τον Τούρκο Πρόεδρο της Ενεργειακής Λέσχης Βοσπόρου
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΦΛΕΡΤ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο νέος Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας Ντουβάλ Στάινιτς δήλωσε προς τον Τούρκο Πρόεδρο της Ενεργειακής Λέσχης Βοσπόρου (The Bosphorus Energy Club) Μεχμέτ Οκουντζού ότι, παρά τις τρέχουσες πολιτικές δυσκολίες μεταξύ των δυο χωρών, ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Ισραήλ και

η Τουρκία μπορούν να εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου και τις εξαγωγές από Λεβιάθαν.

Σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση της ιστοσελίδας bosphorusenergyclub.org, ο κ. Οκουντζού μοιράστηκε τις απόψεις του για τις υπερβολικές ρυθμίσεις, τη γραφειοκρατία και τη δημόσια οργή στο Ισραήλ που αποθαρρύνουν, όπως σημειώνει, τους πιθανούς επενδυτές, καθώς και μειώνει τη διεθνή ζήτηση για το φυσικό αέριο και τους ισχυρούς ανταγωνιστές στην ισραηλινή αγορά αερίου.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε ο νέος Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας Ντουβάλ Στάινιτς: «Πιστεύω ότι το Ισραήλ και η Τουρκία μπορούν να εργαστούν για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου και τις εξαγωγές».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο ισραηλινός Υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να παραστεί στη συνάντηση του Bosphorus Energy Club, που θα διεξαχθεί στις 9-10 Δεκεμβρίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη, για ανεπίσημες συζητήσεις με ενεργειακούς επενδυτές και Τούρκους ομολόγους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα