«Κέντρα διασκέδασης ανοίγουν χρησιμοποιώντας άλλες άδειες»

«Όχι» απαντάει σε όσους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης, όπως κλαμπ, μουσικές σκηνές κ.α. που αψήφησαν τα  διατάγματα και άνοιξαν κάτω από την ομπρέλα άλλης άδειας που κατέχουν, απαντά ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης.


Μιλώντας στο SigmaLive ο κος Λεβέντης

ανέφερε πως, υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις υποστατικών, που έκαναν χρήση της διπλής τους άδειας. Όπως για παράδειγμα της άδειας λειτουργίας ως εστιατόριο την οποία χρησιμοποίησαν και άνοιξαν κανονικά ως μουσικοχορευτικό κέντρο.

Πρόσθεσε πως, όταν μέλη του Συνδέσμου τον ρωτούν εάν θα ανοίξουν ο ίδιος απαντά αρνητικά γιατί η άδεια δεν καλύπτει τους ιδιοκτήτες. «Σέβομαι και τους δικαιολογώ που αντιδρούν αφού πολλοί από αυτούς είναι κλειστοί από τον περασμένο Οκτώβριο. Έκκλησή μας ωστόσο είναι να μην ανοίγουν παρά όταν υπάρξει διάταγμα, ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις Αρχές».

Ο κος Λεβέντης είπε πως θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να ξαναδεί και να αναθεωρήσει αυτές τις περιπτώσεις κέντρων αναψυχής.

«Αναμέναμε ότι εντός των επόμενων ημέρων θα υπήρξε αλλαγή αλλά με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έγιναν δεύτερες σκέψεις. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το πιο ανοίγουν αλλά τον τρόπο με το οποίο θα λειτουργήσουν. Μπορούν αυτά τα υποστατικά να ανοίξουν και να μην επιτρέπονται οι πίστες, αλλά να μπορούν να χορεύουν κοντά στο τραπέζι τους», εξήγησε.

Τέλος, ο κος Λεβέντης ανέφερε πως απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ώστε να διορθωθούν σημεία από το νέο πρωτόκολλο συναθροίσεων που έχει ανακοινωθεί και αφορά τα κέντρα διασκέδασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα