Τα επόμενα βήματα σε Βουλή μετά την παραίτηση Συλλούρη - Εκλογή νέου Προέδρου;

H παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής δρομολογεί πλέον μια σειρά από αλυσιδωτές εξελίξεις σε σχέση με την λειτουργία της Βουλής και τα πρόσωπα που θα κληθούν να καλύψουν την θέση του καθώς και ποιος άλλος βουλευτής της Αλληλεγγύης θα αναπληρώσει την θέση του.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας της Βουλής, σε περίπτωση παραίτησης του Προέδρου

της Βουλής, προσωρινά καθήκοντα αναλαμβάνει ο πρεσβύτερος βουλευτής που είναι αυτή την στιγμή ο Αδάμος Αδάμου του ΑΚΕΛ (69 ετών).    

Δείτε εδώ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Αύριο ωστόσο,  θα συγκληθεί εκτάκτως η Βουλή για να αποφασίσει κατά πόσο θα παραμείνει ο κ. Αδάμου ή αν θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο του Σώματος .

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην δεύτερη περίπτωση  υπάρχουν κάποια ονόματα που ενδέχεται να διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Μεταξύ αυτών είναι αυτό του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και του βουλευτή  Άγγελου Βότση.

Από την άλλη, το βουλευτικό αξίωμα του κύριου Συλλούρη από την Αλληλεγγύη θα  καταλάβει η κα. Ρούλα Γεωργιάδου που στις εκλογές του 2016 Ρούλα Γεωργιάδου συγκέντρωσε 904 ψήφους. Η κα. Γεωργιάδου θα πάει αύριο για ορκωμοσία στην Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα