Γκλαβάνης: Οι συνταξιούχοι με τον αγώνα τους κέρδισαν πολλά και συνεχίζουν τη «μάχη»

12:18 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα οικονομικά «πονοκεφαλιάζουν» τους συνταξιούχους της Ροδόπης. Με το ΕΚΑΣ κομμένο και την σύνταξη στα 400 ευρώ καλούνται να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους. «Δεν «έριξαν» ούτε μια ματιά στους συνταξιούχους που έχασαν τα δώρα τους» δηλώνει ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Ροδόπης, ο κος Τάσος Γκλαβάνης και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημειώνει «πάλι οι χαμηλοσυνταξιούχοι

την πλήρωσαν. Χωρίς να σημαίνει ότι και στους υπόλοιπους δεν έγιναν αδικίες».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Ροδόπης, ο κος Τάσος Γκλαβάνης

Οι πολύ παλιοί συνταξιούχοι, που δούλευαν χωρίς να τους κολλούν τα ένσημα βρίσκονται σε δύσκολη θέση την εποχή του κορονοϊου υποστηρίζει ο πρόεδρος και σημειώνει ότι: «Το βασικότερο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία. Νοιάζονται για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θέλουν να είναι πλήρως εξοπλισμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επεμβάσεις και χειρουργεία προγραμματισμένα λόγω του κορονοϊου έχουν πάει πίσω κι αυτά γα εκείνους είναι επιπλέον προβλήματα.»
Όπως σημειώνει ο κος Γκλαβάνης μεγάλο μέρος της σύνταξης δαπανάται σε φάρμακα, γιατρούς και θεραπείες. Και ύστερα για την πληρωμή του ενοικίου, του ΕΝΦΙΑ, των λογαριασμών, του φαγητού. «Με τον αγώνα μας έχουμε κερδίσει πολλά γι αυτό και τους καλούμε πάντα να μην απέχουν από τις κινητοποιήσεις μας» σημειώνει ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσα οι κυβερνήσεις να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων. «Είναι πολιτική απόφαση να δοθούν πίσω τα δώρα και ό,τι άλλο έχει παρανόμως κοπεί» τονίζει.

Όπως λέει ο έμπειρος συνδικαλιστής «Δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας που αύριο μεθαύριο θα βγουν στην σύνταξη και ενώ τώρα πληρώνουν για τα δώρα, τότε δεν θα τους τα καταβάλλουν.» Τέλος, δεν παραλείπει να ζητήσει να είναι προσεκτικοί εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών «Δεν χρειάζεται απογοήτευση, αλλά συσπείρωση και προσοχή, χωρίς να «ξεκόβουν» από τη ζωή.» καταλήγει στέλνοντας έτσι και το μήνυμά του.
Φώτο: Τάσος Γκλαβάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα