Καθοριστική η Γενική Συνέλευση, λίγες οι πιθανότητες επανέναρξης

Εν αναμονή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ, βρίσκονται όλοι όσοι ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, εταιρείες χορηγοί και κυρίως οι φίλαθλοι των ομάδων. Οι πιθανότητες ωστόσο για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης για ολοκλήρωση της σεζόν, φαίνεται να είναι λιγότερες από αυτές της διακοπής.

Μέχρι σήμερα, και μετά τη τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των σωματείων που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και αποτελούν το γκρουπ που διεκδικούν τον τίτλο, δεν διαφαίνεται να υπάρχει

κοινή γραμμή για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Η Κυβέρνηση μπορεί να έχει δώσει το πράσινο φως για την επανέναρξη μετά τις 9 Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την ελάφρυνση των μέτρων, ωστόσο οι περισσότερες από τις διοικήσεις των ομάδων φαίνονται να τηρούν μια στάση επιφυλακτική, αν όχι και αρνητική, για την επιστροφή στα γήπεδα τον Ιούνιο.

Από τις ομάδες της πρώτης εξάδας, μόνο η Ανόρθωση και η ΑΕΚ έχουν εκφράσει την ξεκάθαρη θέση για επανέναρξη του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Από την άλλη, η στάση του ΑΠΟΕΛ για ίσες πιθανότητες για επανέναρξη και για ανοικτά σενάρια ως προς την διακοπή ή όχι του πρωταθλήματος αναλόγως των εξελίξεων, η παρόμοια θέση του Απόλλωνα, η ουδέτερη στάση της Ομόνοιας με τις παράλληλες προϋποθέσεις που θέτει για την επανέναρξη, και η σχεδόν αρνητική στάση της ΑΕΛ, έχουν διαμορφώσει ένα κλίμα που ευνοεί πιο πολύ την διακοπή παρά τη συνέχιση των αγώνων.

Πάντως σε περίπτωση που υπάρξει επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης, οι αγώνες θα ξεκινήσουν μετά τις 9 Ιουνίου, με το πιθανότερο σενάριο να είναι το Σαββατοκύριακο 13 με 14 Ιουνίου και την ολοκλήρωση τους το Σαββατοκύριακο 18 με 19 Ιουλίου.

Με αυτό τον τρόπο η ΚΟΠ θα τηρήσει και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μέχρι τις 20 Ιουλίου στις χώρες που είναι από την 16η θέση και κάτω του πίνακα.

Καθοριστική σημασίας θα είναι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ, η οποία μπορεί ακόμη να μην έχει καθοριστεί, ωστόσο αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε στα τέλη αυτής της εβδομάδας είτε αρχές της επόμενης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα