Πεντάγωνο σε Κίνα: Αφήστε μας να στείλουμε επιθεωρητές στη Γιουχάν

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «δεν γνωρίζει» από πού προήλθε ο νέος κορωνοϊός (COVID-19), δήλωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Κοινού Αρχηγού Προσωπικού του Πενταγώνου, Ναύαρχος Μίλεϊ.

«Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε», είπε ο Μίλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μιλώντας για το ενδεχόμενο αν ο ιός προήλθε από εργαστήριο ή από υγρή αγορά στη Γουχάν, στην Κίνα ή κάπου αλλού.

Ο Μίλεϊ είπε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός είναι φυσικός, παρά ανθρωπογενής, και πιθανότατα δεν απελευθερώθηκε

σκόπιμα.

«Δεν έχουμε πειστικά αποδεικτικά στοιχεία για κανένα από αυτά, αλλά το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων καταδεικνύει ότι πιθανότατα δεν έγινε σκόπιμα », είπε.

Ο Μίλεϊ κάλεσε την κινεζική κυβέρνηση να συνεργαστεί και να επιτρέψει στους αμερικανούς επιθεωρητές και ερευνητές να έχουν πρόσβαση στην Γουχάν για να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τους λόγους της πανδημίας COVID-19.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να εντοπίσει την πηγή του νέου κορονωϊού και να δημοσιεύσει δημόσια τα ευρήματα. Ο Τραμπ επέκρινε την Κίνα για την απόκρυψη της επιδημίας COVID-19 και την κακή διαχείριση της κρίσης στα αρχικά της στάδια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα πληροφοριών δείχνουν ότι ο κορωνοϊός  διέρρευσε από ένα εργαστήριο της κινεζικής πόλης Γιουχάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο  Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επιστήμονας κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid19 στις ΗΠΑ,  απέρριψε επίσης τη θεωρία ότι ο κορωνοϊός προήλθε από ένα εργαστήριο της Γιουχάν, σε αντίθεση με τα όσα δηλώνουν ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο.

Διαβάστε επίσης: Απόρρητη έκθεση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: "Η Κίνα ψεύδεται,αποκρύβει.."

Keywords
Τυχαία Θέματα