Παράπονα Βρετανών με σπίτια στα κατεχόμενα που δεν μπορούν να επιστρέψουν

Η Yeni Düzen (06.05.20), σύμφωνα με τη μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι η νομική σύμβουλος διευθύντρια του γραφείου Expats Consultancy Service, Χάββα Καράμπεγιαζ δήλωσε στην εφημερίδα ότι λαμβάνει παράπονα από Άγγλους και Σκωτσέζους που διαθέτουν σπίτι στα κατεχόμενα και διαμένουν μόνιμα εκεί έχοντας εξασφαλίσει λεγόμενη «άδεια παραμονής», αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία του Covid-19. 

 

 

align="justify">Το δημοσιεύμα δεν διευκρινίζει αν η «ιδιοκτησία» και «διαμονή» βρίσκεται σε κλεμμένη περιουσία προσφύγων μετά την εθνοκάθαρση που επέβαλε ο τουρκικός στρατός το 1974. 

 

Η Καράμπεγιαζ ανέφερε ότι μερικοί από τους εν λόγω αλλοδαπούς είχαν μεταβεί στην χώρα τους για λόγους υγείας ή αναψυχής προτού ξεσπάσει η πανδημία και τώρα επιθυμούν να επιστρέψουν.

 

Το γραφείο της Καράμπεγιαζ παρέχει συμβουλές σε Άγγλους και Σκωτσέζους που διαμένουν στην κατεχόμενη Κύπρο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Εξάλλου, μιλώντας χθες στην «βουλή» του παράνομου καθεστώτος ο λεγόμενος «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Τολγκά Ατάκαν ανέφερε ότι οι περιορισμοί που έθεσε το «υπουργικό συμβούλιο» στις πτήσεις ισχύουν μέχρι τις 15 Μαΐου και πρόσθεσε ότι όταν δεν είναι ανάγκη και χωρίς την έγκριση του «υπουργείου υγείας» δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις.

 

Ο Ατακάν διέψευσε εκ νέου δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθούν πτήσεις με τις οποίες θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα 2,500 άτομα από το εξωτερικό. Σημείωσε ότι πολλοί «πολίτες» του ψευδοκράτους έμειναν μακριά από την χώρα τους λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν και πρόσθεσε ότι το καθεστώς βρίσκεται σε επαφή με τις «αντιπροσωπείες» του στην Αγγλία και στην Τουρκία παρακολουθώντας τις αιτήσεις που υποβάλλονται, όμως αυτή την στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε πτήση. 

 

Διαβάστε επίσης: 

 

Πρότεινε σύνδεση κατεχομένων με Βρετανία, του έκοψε τη μετάδοση ο Ερντογάν

Τ/κ που εργάζονται «στον νότο» εκλιπαρούν το κατοχικό καθεστώς να κάνει κάτ

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Παράπονα Βρετανών,parapona vretanon