«Καθάρισε» την «Κυρία» και την πρόκριση!

Ο Απόλλωνας τρομερός, εκπληκτικός, διέσυρε την Ανόρθωση με 6-0 και «έκλεισε» εισιτήριο για τον τελικό

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 6
13’ Μάγκλιτσα, 34' Σαρδινέρο, 37’ Βινίσιους, 54’ (πεν.) Παπουλής, 87’ Μακρίδης, 90+1 Πίεχ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0

Ένας τρομερός, εκπληκτικός Απόλλωνας καθάρισε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό. Οι «κυανόλευκοι» με αποφασιστικότητα, πάθος και αποτελεσματικότητα «διέλυσαν» στην κυριολεξία την Ανόρθωση με το επιβλητικό 6-0! Ουσιαστικά μετέτρεψαν το ντέρμπι σε «πάρτι».

Πέτυχαν έξι τέρματα και έστειλαν τους φίλους του στους

εφτά ουρανούς! Με αυτό το σκορ η λεμεσιανή ομάδα ούτε με «αυτοκτονία» θα λέγαμε μπορεί να χάσει την πρόκριση. Από την άλλη η Ανόρθωση, στον αγώνα της χρονιάς γι' αυτήν, παρουσίασε το χειρότερο της αγωνιστικό πρόσωπο και διασύρθηκε.

Έγραψε μαύρη σελίδα στην ιστορία της, με αυτό το πολύ βαρύ και ασήκωτο 6-0. Η Ανόρθωση ήταν ένα μαύρο χάλι! Μεσοαμυντικά παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ο Απόλλων έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ενώ ήταν ακίνδυνη μεσοεπιθετικά.

Το όνειρο για κατάκτηση του κυπέλλου και έξοδο στην Ευρώπη έγινε όνειρο απατηλό και εφιαλτικό! Το «πολυβόλο» του Απόλλωνα «χτύπησε» στο 13' όταν ο Μάγκλιτσα με κεφαλιά έκανε το 1-0, στο 34' ο Σαρδινέρο με ατομική ενέργεια με σουτ έκανε το 2-0 και στο 37' ο Βινίσιους με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0.

Στο 54' ο Παπουλής, που κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Καλό, ήταν εύστοχος και έκανε το 4-0. Στο 88' ο Μακρίδης, που μπήκε αλλαγή στο 77', με σουτ έκανε το 5-0.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι επέστρεψε ξανά στα γήπεδα μετά από ένα χρόνο (από τις 9 Απριλίου 2016) και το συνδύασε με γκολ! Τον θρίαμβο του Απόλλωνα ολοκλήρωσε ο Πίεχ στο 90+1, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.

Ο Απόλλωνας κατάφερε λοιπόν να πάρει αυτό που ήθελε 100% και πλέον καλείται απλώς να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό στις 3 Μαΐου, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Από την άλλη για την Ανόρθωση ο επαναληπτικός θα είναι πλέον τυπικής διαδικασίας, αφού θα πρέπει να πετύχει εφτά τέρματα χωρίς να δεχθεί κανένα, για να προκριθεί. Πρέπει να κάνει την ανατροπή του αιώνα για να βρεθεί αυτή στον τελικό.

Δυστυχώς για την ομάδα του Ρόνι Λέβι, στο παιχνίδι που περίμενε εδώ και αρκετό καιρό, δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού της, που αποδείχθηκε εφιαλτικό. Μια ήττα που σίγουρα «πλήγωσε» πάρα πολύ, ειδικά τον κόσμο της, που ήρθε στο Τσίρειο με ενθουσιασμό και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι και ταπεινωμένος από το γήπεδο.

Ο Απόλλων πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη, που του επιτρέπει να ελπίζει στη διεκδίκηση και των δυο τίτλων. Ήταν μια βραδιά ονειρική και φανταστική για τον Απόλλωνα.

Το πλάνο του Σωφρόνη
Ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε σε δύο αλλαγές, σε σύγκριση με τον αγώνα με την ΑΕΛ. Άφησε εκτός αρχικού σχήματος τους Ντα Σίλβα και Σέρτζιο. Τις θέσεις τους πήραν οι Στυλιανού και Σαρδινέρο.

Ο Κύπριος τεχνικός άρχισε τον αγώνα με τον Βάλε κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ρομπέρζ και Βινίσιους. Στα άκρα της άμυνας τούς Γκόμες και Στυλιανού. Ανασταλτικοί χαφ οι Κυριάκου και Σακέτι. Στα άκρα της επίθεσης τους Πέδρο και Σαρδινέρο. Επιτελικό χαφ ο Παπουλής και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάγκλιτσα.

Το πλάνο του Λέβι
Ο Ρόνι Λέβι άρχισε τον αγώνα με τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ερέρο και Καλντερόν. Στα άκρα της άμυνας οι Γιαννούλης και Γκάμπριελ. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε την τριάδα με τους Μίτροβιτς, Σιβού και Βίκτορ. Στα άκρα της μεσαία γραμμής τους Ολιβέιρα και Ράγιος. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπρέρα.

Ο τεχνικός της Ανόρθωσης επέλεξε την ενδεκάδα του με μια αλλαγή, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ο Καλό έμεινε εκτός και ο Βίκτορ πήρε φανέλα βασικού.

Έδειξε τις προθέσεις του
Ο Απόλλωνας έδειξε τις προθέσεις του από το ξεκίνημα του αγώνα. Μπήκε δυνατά και επιθετικά στο παιχνίδι. Στο 2’ ο Μάγκλιτσα έκανε το γυριστό σουτ, όμως απομάκρυνε ο Καλντερόν. Στο 13' ο Απόλλωνας βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο, ο Μάγκλιτσα έκανε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίκτυα.

Από την τηλεοπτική προβολή της φάσης, φαίνεται ότι ο επιθετικός του Απόλλωνα ήταν ελάχιστα μπροστά και ήταν σε θέση οφ-σάιντ. Η Ανόρθωση στο 24 είχε την καλή φάση όταν ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 33' ο Απόλλωνας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μάγκλιτσα βγήκε μόνος και στην κόντρα με τον Κόπριβετς, η μπάλα κατευθυνόταν στα δίκτυα, όμως ο Ερέρο έδιωξε στη γραμμή του τέρματος.

Το καθάρισε!
Η συνέχεια ήταν πέρα για πέρα αποτελεσματική για τον Απόλλωνα. Πέτυχε ακόμη δυο τέρματα και ουσιαστικά καθάρισε τον αγώνα και την πρόκριση από το α' μέρος! Στο 34' ο Σαρδινέρο με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, στο 37’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο, ο Βινίσιους με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Ο Παπουλής πήρε σειρά
Ο Φώτης Παπουλής έβαλε ουσιαστικά τη σφραγίδα του στην υπόθεση πρόκριση στο 54' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το κέρδισε στο 53' ο ίδιος μετά από ανατροπή του από τον Καλό.

Ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο
Στο 88’ ο Μακρίδης και στο 90+1 ο Πίεχ με κεφαλιά ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο.
Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού, Γκόμες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Σακέτι, Χάμπος, Παπουλής (67΄ Πίεχ), Σαρδινέρο (81΄ Πίττας), Μαγκλίτσα (77΄ Μακρίδης), Ζοάο Πέδρο.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Ερέρο, Καλδερόν, Γιαννούλης, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Μίτροβιτς (39΄ Καλό), Σιβού, Ολιβέιρα, Ράγιος (77΄ Οικονομίδης), Καμπρέρα (64΄ Άλβες).

Κίτρινες: Παπουλής, Χάμπος/Ολιβέιρα, Καλό, Ράγιος, Σιβού
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου
Βοηθοί: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Μιχάλης Μαρίνου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄ Γυριστό του Μαγκλίτσα, απομάκρυνε ο Καλντερόν.
13’ Εκτέλεση φάουλ του Πέδρο, ο Μάγκλιτσα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Ο επιθετικός του Απόλλωνα ήταν ελάχιστα μπροστά και ήταν σε θέση οφ-σάιντ.
24΄ Σουτ από τον Ολιβέιρα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
33΄ Ο Μάγκλιτσα προλαβαίνει τον Κόπριβετς, όμως διώχνει πάνω στη γραμμή ο Ερέρο.
34 ‘ Ο Σαρδινέρο με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έκανε το 2-0.
37’ Εκτέλεση κόρνερ από τον Πέδρο, ο Βινίσιους με κεφαλιά έκανε το 3-0.
53΄ Ανατροπή του Παπουλή από τον Καλό και πέναλτι για τον Απόλλωνα.
54 Ο Παπουλής το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 4-0.
81΄ Διακοπή στο παιχνίδι. Από την κερκίδα της Ανόρθωσης πήραν τη σημαία του κόρνερ. Έπεσαν και καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο.
83΄ Επανήρχισε το παιχνίδι.
88 Ο Μακρίδης με σουτ έκανε το 5-0.
90+1 Ο Πίεχ με κεφαλιά έκανε το 6-0.

Λέβι: «Ντροπιαστικός ο τρόπος»
Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Ρόνι Λέβι μετά τη βαριά ήττα από τον Απόλλωνα
«Δεν μπορώ να πω καλό απόγευμα, δεν είναι καλό για εμάς. Θα ήθελα να απολογηθώ στους οπαδούς μας. Ήταν ντροπιαστικός ο τρόπος που παρουσιαστήκαμε στον αγώνα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να παρουσιάζεσαι με αυτόν τον τρόπο στο γήπεδο. Όλα πήγαν ανάποδα.

Έχω κι εγώ ευθύνη. Μπορείτε να καταλάβετε σήμερα, όταν έλεγα πριν από λίγο καιρό πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Δεν δώσαμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Δείξαμε πως δεν αξίζαμε κάτι περισσότερο από αυτό. Ό,τι καλύτερο στον Απόλλωνα. Ξανά συγγνώμη στους οπαδούς μας».

Σωφρόνης: «Για εμάς το παιχνίδι τελείωσε»
Ικανοποιημένος από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του έμεινε ο Σωφρόνης Αυγουστή.
«Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για τον τρόπο που έπαιξαν. Έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δεν άφησαν τον αντίπαλο να διεκδικήσει κάτι. Για εμάς το παιχνίδι τελείωσε και βλέπουμε τον αγώνα με την ΑΕΚ. Σε έτσι παιχνίδι έπρεπε το γήπεδο να ήταν γεμάτο. Να έρθουν στη συνέχεια να μας στηρίξουν. Ο Λέβι είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι πολύ και του εύχομαι ό,τι καλύτερο.

»Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και βλέπουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, με στόχο τους τρεις βαθμούς. Δεν παίζεις μόνος σου. Είναι έξι ομάδες και μια μέρα μπορείς να βρεθείς σε κακή μέρα και να σου κάνει ζημιά. Ο Μακρίδης έχει πολύ πείσμα και τσαμπουκά. Ο Κώτσιος έχει τσαμπουκά και γι’ αυτό έπαιξε ποδόσφαιρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα