Όλα ανοικτά για τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ

Στις αρχές Ιουλίου προσδιορίζει την εξαγγελία της υποψηφιότητας του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές ο Γ.Γ. του κόμματος, Άνδρος Κυπριανού, επισημαίνοντας, με νόημα, ότι «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα», ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ προέχει η διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου και μετά η αναζήτηση του υποψηφίου.

Πρόθεση του κόμματος, είπε, είναι, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές δημοκρατικές διαδικασίες, η εξαγγελία να γίνει εντός του Ιουλίου.

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να είναι ο ίδιος υποψήφιος ή ακόμα και ο Γιαννάκης Ομήρου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε τραπέζι, άρα δεν υπάρχουν ονόματα πάνω σ’ αυτό».

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, το οποίο θα ασχοληθεί με τις Προεδρικές Εκλογές 2018 και θα σηματοδοτήσει την αρχή της διαδικασίας προς την εξεύρεση πολιτικού πλαισίου αλλά και υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές.

Στο ΑΚΕΛ γίνονται διεργασίες και πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις, που συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Στόχος της συνεδρίας δεν θα είναι να καταλήξουν σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θα προταθεί. Θα γίνουν τοποθετήσεις και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ηγεσία για τις μέχρι τώρα κινήσεις, αλλά και για συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί.

Στο ΑΚΕΛ, όπως αναφέρουν στελέχη που γνωρίζουν τα της διαδικασίας, δεν προτίθενται να μπουν σε μια διαδικασία ονοματολογίας, χωρίς πρώτα να υπάρξει το πολιτικό πλαίσιο που θα περιβάλλει την όποια υποψηφιότητα. Αυτό θα είναι σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα αυτής της πρώτης συνεδρίας. Επιπρόσθετα, θα συμφωνηθεί ο οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα προς την τελική επιλογή του υποψηφίου.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΑΚΕΛ διαχειρίζονται τη διαδικασία με μεγάλη προσοχή και με απόλυτη εχεμύθεια, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκλογική αναμέτρηση, που δεν αφήνει περιθώρια για επιπόλαιους χειρισμούς και για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα