Κυβέρνηση: Λυπηρή εξέλιξη η απεργία – Τα επόμενα βήματα

Ως λυπηρή εξέλιξη χαρακτήρισε η Κυβέρνηση, διά στόματος της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, την εξαγγελία των απεργιακών κινητοποιήσεων από πλευράς εκπαιδευτικών.


Η κ. Βασιλείου, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για κατ’ αρχήν εντατικό διάλογο δεν έγινε αποδεκτή και λέγεται τώρα ότι δεν έγινε διάλογος. Έγιναν, όπως σημείωσε, συζητήσεις για δυο μήνες, με την συμμετοχή του ίδιου του ΠτΔ.

«Η Κυβέρνηση

μπήκε στη διαδικασία να δώσει πράγματα που προκαλούν ακόμη και το κοινωνικό αίσθημα, προκειμένου να ομαλοποιήσει την κατάσταση».
«Ειπώθηκαν πράγματα που στην συζήτηση ήταν σαφέστατα και στις δηλώσεις μετά είχαν άλλη απόδοση», είπε η Κλέλια Βασιλείου. Συμπλήρωσε δε ότι «η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες της, πρέπει να θέσει μια τελεία σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Κληθείσα να απαντήσει τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από την κρίση, ανέφερε ότι δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα. «Στόχος της Κυβέρνησης είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας. Πρέπει να μαζέψουμε όλες τις σπατάλες, που είναι κοινώς παραδεκτές. Πρέπει να μαζευτεί η όλη συζήτηση.

Συζητούμε 40 χρόνια για το σύστημα αξιολόγησης χωρίς αποτέλεσμα. Ρόλος της Κυβέρνησης είναι να λάβει αποφάσεις», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα