Κατεχόμενα: Επιστρέφουν 330 άτομα από την Βρετανία

Η Kıbrıs (06.04.20) γράφει ότι αύριο Τρίτη 7 Απριλίου και μεθαύριο Τετάρτη 8 Απριλίου αναμένεται να επιστρέψουν στα κατεχόμενα από την Βρετανία 330 άτομα με δύο ναυλωμένες πτήσεις, σύμφωνα με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» της αποσχιστικής οντότητας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών. Σε σχετική δήλωση αναφέρεται ότι πρόκειται κυρίως για φοιτητές και άτομα που βρίσκονταν στην Βρετανία είτε για σκοπούς υγείας είτε για επίσκεψη σε οικείους τους. 

Σημειώνεται ότι τα άτομα αυτά θα εγκατασταθούν σε διάφορα κέντρα

παρακολούθησης από το ψευδοκράτος για 14 ημέρες, επειδή χρειάζεται να βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση λόγω του ότι προέρχονται από χώρα υψηλού ρίσκου. Τα άτομα θα διαμένουν σε μονόκλινα δωμάτια και αν είναι θετικά τα τεστ στα οποία θα υποβληθούν μετά την συμπλήρωση της περιόδου του εγκλεισμού τους, μπορεί να παραταθεί για επτά ημέρες η απομόνωσή τους σε κέντρο ομαδικής παρακολούθησης.  

Στο μεταξύ, αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο Celebrity Hotel, που ανήκει στο «Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κερύνειας» (GAÜ), παραδόθηκε στο λεγόμενο υπουργείο υγείας για να χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο στο οποίο θα τεθούν σε καραντίνα άτομα που θα έρθουν από το εξωτερικό. Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του «πανεπιστημίου», Χαλίλ Μπαρντάκ, ο οποίος ανέφερε ότι έγινε η απαραίτητη απολύμανση στο ξενοδοχείο και ότι όλο το προσωπικό είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους «πολίτες» που θα έρθουν ως «Ξενοδοχείο Παρακολούθησης Καραντίνας της περιοχής Λαπήθου-Καραβά». 

Η Yeni Düzen (05.04.20)  γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι οι Γερμανοί τουρίστες που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού και είχαν νοσηλευτεί στα κατεχόμενα, εξέφρασαν τις ευχαριστίες του σε Γερμανικά μέσα ενημέρωσης για τις ιατρικές φροντίδες που δέχτηκαν.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τατάρ, οι Γερμανοί εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους τόσο στους λειτουργούς υγείας για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν σε όσους χρειάστηκε να νοσηλευτούν, όσο και στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων που φρόντιζαν αυτούς που είχαν μπει σε καραντίνα.

Διαβάστε επίσης: 

Άρχισε στα κατεχόμενα η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ «επαρχιών»

Στους 40 ανήλθαν οι Τουρκοκύπριοι νεκροί από κορωνοϊό στην Βρετανία

Ερχουρμάν: Πιθανή «κοινωνική έκρηξη» στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα