Ερχουρμάν: Πιθανή «κοινωνική έκρηξη» στα κατεχόμενα

Η Yeni Düzen (06.04.20) γράφει ότι ο πρόεδρος  του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Έρχουρμαν δήλωσε ότι το αποσχιστικό «κράτος» πρέπει να δανειστεί αν χρειαστεί και να σταματήσει τις «κοινωνικές εκρήξεις», σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έρχουρμαν σημειώνει ότι απολύονται εργαζόμενοι από χώρους εργασίας οι οποίοι συνεχίζουν να λειτουργούν και ότι όπως είναι γνωστό στέρεψαν πηγές εσόδων του Τύπου, όπως οι διαφημίσεις και οι πωλήσεις των εφημερίδων, έστω και αν θεωρείται ότι ο τομέας εργάζεται ακόμα.

Ο

Έρχουρμαν ανέφερε ότι εργαζόμενοι στον τομέα του Τύπου παρέμειναν άνεργοι και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Είπε επίσης ότι είναι ανεπαρκές το ποσό των 1,500 τουρκικών λιρών που θα χορηγήσει η παράνομη «κυβέρνηση» στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και επεσήμανε ότι δεν είναι γνωστό το κατά πόσον να παρθεί οποιοδήποτε ποσό και από τους εργοδότες. Σημείωσε ότι δεν ξεκαθάρισε επίσης το πόσο που θα δοθεί ως βοήθεια στους πολίτες τρίτων χωρών και το κατά πόσον αυτό θα ικανοποιεί τις ελάχιστες ανάγκες τους.

Εκφράζοντας την άποψη ότι το «υπουργείο εργασίας» πρέπει να συναντηθεί με τους εργοδότες και να βρει λύση σε αυτά τα προβλήματα, ο Έρχουρμαν πρόσθεσε: «Αν θα δανειστεί το κράτος, πρέπει να δανειστεί, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να εμποδιστεί αυτό το πρόβλημα από το να μετατραπεί σε κοινωνική έκρηξη. Σε αντίθετη περίπτωση, το κόστος των κοινωνικών εκρήξεων που θα βιώσουμε μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του δανεισμού και δεν θα μπορέσει κανένας από εμάς να αντεπεξέλθει». 

Διαβάστε επίσης: 

Άρχισε στα κατεχόμενα η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ «επαρχιών»

Στους 40 ανήλθαν οι Τουρκοκύπριοι νεκροί από κορωνοϊό στην Βρετανία

Keywords
Τυχαία Θέματα