Ταξίδια & κορωνοϊός: Γενικές πληροφορίες σε παγκόσμιο επίπεδο!

Αρκετές χώρες ανά το παγκόσμιο έχουν επιβάλει αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και οδηγίες προκειμένου να συγκρατήσουν τη διασπορά του κορωνοϊού μέσα στα σύνορά τους.

Όπως ανακοίνωσε  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει τα μη απαραίτητα ταξίδια. Οι πτήσεις έχουν μειωθεί δραστικά καθώς σε πολλές χώρες έχει επιβληθεί γενική απαγόρευση εξόδου.  Όσον αφορά στις κρουαζιέρες, ο τομέας αυτός έχει πληγεί ιδιαίτερα καθώς πολλές προγραμματισμένες κρουαζιέρες έχουν ματαιωθεί ενώ πολλά κρουαζιερόπλοια παραμένουν εν πλω,

με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού επάνω τους.

Ακύρωση ταξιδιών

Οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και στην κατακόρυφη πτώση της παγκόσμιας ζήτησης.

Για παράδειγμα, η American Airlines εφαρμόζει μια «σταδιακή αναστολή» πρόσθετων διεθνών πτήσεων μακρινών αποστάσεων μέχρι τις 6 Μαΐου. Η κίνηση θα μειώσει τη διεθνή δυναμικότητα κατά 75% σε ετήσια βάση. Λεπτομέρειες αναρτώνται στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας.

Η United Airlines έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας της, τις απαλλαγές από την επαναγορά των εισιτηρίων και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περικόψει τις πτήσεις τους, με τις περισσότερες να έχουν διακόψει τις διασυνδέσεις σε Ιταλία και Κίνα.

Η επίπτωση της πανδημίας στη βιομηχανία είναι τεράστια: οι αερογραμμές των ΗΠΑ ζητούν ενίσχυση $10 δις από την Κυβέρνηση.

Ματαιώσεις σε κρουαζιέρες 

Πολλές πολυεθνικές εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας ανά τον κόσμο έχει αναστείλει τα ταξίδια τους. Η ιστοσελίδα Cruise Critic ενημερώνεται συνεχώς και σας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε αν είχατε προγραμματίσει να κάνετε κάποιο ταξίδι με κρουαζιέρα.

Κλειστά αξιοθέατα και ακυρώσεις εκδηλώσεων

Σε όλον τον κόσμο οι διοργανώτριες εταιρείες ανακοινώνουν τη μία ματαίωση εκδήλωσης μετά την άλλη εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε αξιοθέατα, μουσεία καθώς και μπαρ και εστιατόρια.

Στο Παρίσι, το Λούβρο και ο Πύργος του Άιφελ είναι κλειστά από τις 13 Μαρτίου ενώ το ίδιο ισχύει για όλα τα ιστορικά μνημεία της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα