Κακοκαιρία με βροχoπτώσεις και χαλάζι σε διάφορες περιοχές

Κακοκαιρία επικρατεί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με έντονες βροχοπτώσεις αλλά και δυνατούς ανέμους.

Το σκηνικό του καιρού άρχισε να αλλάζει από νωρίς το μεσημέρι, με μαύρα σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό.

Οι βροχοπτώσεις, οι οποίες συνοδεύονται και από χαλάζι, είναι ιδιαίτερα έντονες κυρίως στα Ορεινά και ημιορεινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή Τροόδους, ο δρόμος Τροόδους - Καρβουνά

και από τις δύο κατευθύνσεις έκλεισε λόγω κατολίσθησης βράχων.

Αναλυτικά ο καιρός

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι τιμές της οποίας θα αυξομειώνονται.

Το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα