Χαν και Μογκερίνι καλωσορίζουν το αποτέλεσμα στα Σκόπια

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος Χαν καλωσορίζουν εκ μέρους της ΕΕ, την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα η δήλωση αναφέρει "σήμερα, στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κοινοβούλιο έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών μέσω της ψηφοφορίας που ξεκίνησε τη διαδικασία συνταγματικών αλλαγών".

"Αναμένουμε τώρα ότι οι εθνικές διαδικασίες για την

εφαρμογή της συμφωνίας θα συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις, προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης των συνταγματικών αλλαγών", τονίζει η Φ. Μογκερίνι.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει σθεναρά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Zaev και Τσίπρας τον Ιούνιο", ξεκαθαρίζει σημειώνοντας ότι "χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγεσία και ευθύνη για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή" και "αυτή η αποφασιστικότητα επιβεβαιώθηκε με την ψηφοφορία σήμερα".

"Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία για αποφασιστική μετακίνηση της χώρας προς τα εμπρός στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για συμφιλίωση στην περιοχή", αναφέρει η Ύπατη Εκπρόσωπος. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει και να συνοδεύει πλήρως τη χώρα, όλους τους πολίτες της και τους θεσμούς της", καταλήγει.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Χαν τονίζει ότι πρόκειται για "μια μεγάλη ημέρα για τη δημοκρατία στα Σκόπια!" "Συγχαίρω όλους εκείνους που αποφάσισαν να περπατήσουν κατά μήκος της διαδρομής προς την ΕΕ", σημειώνει. "Αναμένω ότι η ελεύθερη επιλογή όλων των Βουλευτών θα γίνει απόλυτα σεβαστή, ειδικά από εκείνους άλλαξαν πλευρά απόψε". "Χρειαζόμαστε κρατική νοοτροπία, όχι κομματικά παιχνίδια", καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα