Κ. Μαυρίδης:Η Κύπρος προωθεί τα ενεργειακά συμφέροντα της EE

Η Κύπρος πρωτοστατεί, σε συνεργασία με Κράτη εντός και εκτός ΕΕ, για να καταστεί η Αν. Μεσόγειος πηγή σταθερότητας και ευημερίας της περιοχής, αλλά και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΕΕ σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας, τόνισε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) σε συζήτηση για την Ενεργειακή Ένωση της ΕΕ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η Ενεργειακή Ένωση είναι στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση και ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και εξήγησε ότι πολλές φορές

ο ίδιος έχει επικρίνει έντονα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά αυτή τη φορά, υπέδειξε, «εγκωμιάζουμε τα ορθά βήματα, ιδιαίτερα του Επιτρόπου Κανιέτε».

Ο κ. Μαυρίδης συνέχισε τονίζοντας ότι «σοβαρά προβλήματα υπάρχουν. Ένα από αυτά αφορά την απομόνωση νησιωτικών Κρατών-Μελών και την ανάγκη για διασπορά των πηγών εφοδιασμού με καθαρή ενέργεια. Στην Αν. Μεσόγειο, ωστόσο, η Κύπρος καθώς μιλάμε, μαζί με άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κράτη εκτός ΕΕ, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, προχωρούν σε σχεδιασμούς που εξυπηρετούν την ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή».

Για να αναδείξει την πολύπλοκη σημασία της ενεργειακής πρωτοβουλίας της Κύπρου για την ΕΕ, που υπερβαίνει πολύ τα οικονομικά οφέλη, ο κ. Κώστας Μαυρίδης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, τους κάλεσε να συλλογιστούν «πώς θα επηρεαστεί η ΕΕ, αν αποσταθεροποιηθεί η Αίγυπτος των 100 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Στο τέλος, απευθυνόμενος στον Επίτροπο Ενέργειας, τον κάλεσε να προχωρήσει στην ίδια γραμμή, με επόμενο σταθμό την τετραμερή συνάντηση των χωρών την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα