ΠτΔ: Σταθερή ανάπτυξη που ενδεχομένως να υπερβεί το 4%

Η Κύπρος από το 2015 παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη, που, όπως υπολογίζεται, ενδεχομένως να υπερβεί το 4%, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι με πειθαρχία στα δημοσιονομικά, να προχωρήσουμε μέσα από τη σταθερή ανάπτυξη που παρουσιάζει η χώρα.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια των

νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας Larnaca Aviation Fueling System LTD (LAFS), μέλος του ομίλου εταιρειών ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση επικροτεί «όλα εκείνα τα παραδείγματα κυπριακών επιχειρήσεων που μέσα από τη δράση τους συνδράμουν στην ανάδειξη του δυναμισμού και της ικανότητας που διακρίνουν τον επιχειρηματικό κόσμο της πατρίδας μας, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρισκόμαστε δίπλα τους αρωγοί και συμπαραστάτες. Πιστεύουμε ότι χωρίς τον συνδυασμό της κρατικής με την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεπεράσουμε την κρίση».

Πρόσθεσε ότι «αν δεν είχαμε τη σύνεση, δεν θα είχαμε σήμερα ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ 4%, δεν θα είμαστε σε θέση να προχωρούμε σε έργα ανάπτυξης, δεν θα είμαστε σε θέση να νιώθουμε καταξιωμένοι από διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης, και όχι μέσα από την προπαγάνδα, τη μαύρη ή την οποιαδήποτε. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι με πειθαρχία στα δημοσιονομικά, να προχωρήσουμε μέσα από τη σταθερή ανάπτυξη που παρουσιάζει η χώρα μέσα από τους προϋπολογισμούς που καταθέτει η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είχαμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και, το πιο σημαντικό, από το 2015 παρουσιάζουμε σταθερή ανάπτυξη, που, όπως υπολογίζεται, δεν θα περιοριστεί στο 4% - ενδεχομένως να το υπερβεί».

Αυτά, συνέχισε, «είναι τα πλαίσια στα οποία κινηθήκαμε και αυτά είναι τα πλαίσια που, αν ο λαός μάς τιμήσει με την ψήφο, θα κινηθούμε».

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «η ιδέα της δραστηριοποίησης στον χώρο των πετρελαιοειδών στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τα πέντε αδέλφια Λευκαρίτη, οδήγησε στη δημιουργία της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, η οποία έκτοτε, εξελίσσοντας τις δραστηριότητές της, έχει καταφέρει να αποκτήσει ηγετική θέση στον χώρο των εταιρειών πετρελαιοειδών του τόπου και να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Με την τρίτη γενιά της οικογένειας να αναλαμβάνει τα ηνία και θέτοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους, οι εργασίες της Πετρολίνα έχουν αναπτυχθεί ραγδαία, πετυχαίνοντας να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα, να δημιουργήσει το τερματικό στο Βασιλικό, να διευρύνει το δίκτυο πρατηρίων σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και να εξαγοράσει άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία πετρελαιοειδών και υγραερίου».

Στα πλαίσια αυτά, συνέχισε, «το 2014 η εταιρεία του ομίλου Larnaca Aviation Fueling System LTD (LAFS), ανέλαβε ύστερα και από τη σχετική άδεια της HERMES Airport LTD, τον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη λειτουργία νέας αποθήκης αεροπορικών καυσίμων στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η τελευταίας τεχνολογίας αποθήκη αεροπορικών καυσίμων που σήμερα εγκαινιάζουμε, με μια εντυπωσιακή υποδομή ανταποκρίνεται στα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα αεροπορίας, σύμφωνα με την πιστοποίηση του αρμόδιου οργανισμού επιθεώρησης, συμμορφώνοντας παράλληλα τη λειτουργία της με σύγχρονες προδιαγραφές αναφορικά με θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας, καθώς και προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «εστιάζοντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, εξυπηρετεί την παραλαβή, τη διανομή και την αποθήκευση αεροπορικών καυσίμων, την άσκηση ποιοτικού ελέγχου και τη διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων, ως επίσης και τη συντήρηση και τη διατήρηση του εξοπλισμού της αποθήκης αεροπορικών καυσίμων, βάσει πάντα διεθνών προδιαγραφών. Με συνέπεια από τη δημιουργία του, σε δράσεις και ενέργειες κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που προάγουν την αλληλεγγύη και την προσφορά, ο όμιλος εταιρειών ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ επιδιώκει να μη λειτουργεί αποστασιοποιημένος από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά σαν ένα ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι αυτού».

Οι άνθρωποι του ομίλου, πρόσθεσε, «υιοθετώντας ως φιλοσοφία της δραστηριότητας του ομίλου την κοινωνική ευθύνη και φροντίζοντας να δίνουν οι ίδιοι πρώτα το παράδειγμα, έχουν καταφέρει να κινητοποιήσουν προς τον σκοπό αυτό και το προσωπικό του ομίλου, πετυχαίνοντας μέχρι στιγμής να παράγουν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο βασισμένο στους πυλώνες της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Αναμφίβολα, με την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσει έκτοτε, με την πάγια του πολιτική να επενδύει διαχρονικά και αδιάλειπτα σε υποδομές, ακόμη και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, εργοδοτώντας πλήθος υπαλλήλων, διαδραματίζει σήμερα αναντίλεκτα πρωταγωνιστικό ρόλο στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα