Ιωάννου: Οι τράπεζες ακολουθούν πιο πελατοκεντρική πολιτική

Οι τράπεζες ακολουθούν μια πιο «πελατοκεντρική» πολιτική τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ερωτηθείς αν κατά τη θητεία του έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλές υποθέσεις που ήταν όντως εκτός κανονικών διαδικασιών, απάντησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι τράπεζες προσπαθούν να ακολουθούν ένα είδος πελατοκεντρικής πολιτικής και είναι περισσότερο προσεκτικές

στο να είναι οι συμβάσεις τους συναφείς με τους νόμους και προσπαθούν να προστατεύσουν ενίοτε και τους δανειολήπτες.

Διαβάστε επίσης: Έδωσαν δάνειο σε ανήλικο

Όπως είπε, στο παρελθόν υπήρχαν ποικιλόμορφες στρεβλώσεις στη διαδικασία παραχώρησης δανείων.

«Υπάρχει οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και η οποία ρυθμίζει όλα αυτά τα θέματα», σημείωσε.

Πέραν τούτου και με αφορμή την υπόθεση της παράτυπης παραχώρησης δανείου σε ανήλικο, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ο θεσμός του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου δεν ενεργεί αυτεπάγγελτα για τον εντοπισμό προβληματικών συμβάσεων, αλλά εξετάζει ό,τι τίθεται ενώπιόν του.

«Η λέξη αυτεπάγγελτα, στον νόμο δεν υφίσταται», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενεργεί προσπαθώντας να εφαρμόσει ορθά στον μέγιστο βαθμό τις πρόνοιες του νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα