Επ.Παπαδόπουλου:Η υλοποίηση του East Med είναι προτεραιότητα

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρθηκε στα ενεργειακά, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση του αγωγού East Med είναι προτεραιότητα του υποψήφιου προέδρου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:


Η συνάντηση των τεσσάρων κρατών που υποστηρίζουν την προοπτική υλοποίησης του αγωγού East Med, αποτελεί τη λογική συνέχεια της συνόδου που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στο Τελ Αβίβ, παρουσία του Επίτροπου Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μνημόνιο συναντίληψης

που θα υπογραφεί, δεν αποτελεί διακυβερνητική συμφωνία, ούτε δυστυχώς δεσμεύει το Ισραήλ, τη μοναδική δηλαδή χωρά που διαθέτει αυτή τη στιγμή εξαγώγιμες ποσότητες αερίου, για την υποστήριξη του αγωγού.

Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση του αγωγού East Med είναι προτεραιότητα για τον Νικόλα Παπαδόπουλο και αυτό καταγράφεται ρητώς στη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, την οποία προτείνει στον Κυπριακό λαό.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο αγωγός East Med προϋποθέτει τη συνεισφορά αερίου από πολλές χώρες της περιοχής, αλλά προσδίδει στην Κύπρο μεγάλα γεωπολιτικά οφέλη, καθώς την αναδεικνύει σε χώρα «κλειδί» για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι για αυτό τον λόγο, που η χώρα μας χρειάζεται αξιοπιστία και ξεκάθαρη στρατηγική.

Αξιοπιστία, την οποία προσδίδει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
Ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία προτείνει με σαφήνεια ο Νικόλας Παπαδόπουλος και την οποία θα εφαρμόσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα