Ιδανικό το ξεκίνημα, άσχημο το τέλος

Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Καβενάγκι, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από τη Σπάρτα με 3-1
ΑΠΟΕΛ 1
6΄ Καβενάγκι
ΣΠΑΡΤΑ 3
62΄ Γιούλις, 77΄, 86΄ Λάφατα

Προηγήθηκε νωρίς, κράτησε το μηδέν στο ημίχρονο, κρατώντας το μηδέν στα σημεία υπεροχής της Σπάρτα και έχοντας προϋποθέσεις για 2ο γκολ. Έλεγχε την κατάσταση στην επανάληψη και δυστυχώς δέχτηκε την ισοφάριση, σε εκείνο το σημείο ελέγχου. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Τσέχοι (που η αλήθεια να

λέγεται ήταν πιο καλή ομάδα στο γήπεδο), βρήκαν τρόπο να σκοράρουν ξανά.

Από τη στιγμή εκείνη τα πάντα είχαν κριθεί, το 3-1 ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Έτσι γράφτηκε ο επίλογος της προσπάθειας του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με απολογισμό μία νίκη και πέντε ήττες, που τον κατέταξαν στην τελευταία θέση του ομίλου. Αν μένει κάτι από τη χθεσινή βραδιά για να θυμάται κανείς είναι το γκολ-αριστούργημα του Καβενάγκι. Πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα.

Το 90λεπτο
Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στο ματς νωρίς. Ήταν η Σπάρτα που είχε μπει πιο δυνατά και απείλησε πρώτη (έτσι και σκόραρε ο ΑΠΟΕΛ θα είχε να λέει για σοβαρό λάθος του διαιτητή), αλλά εκεί μίλησε ο Καβενάγκι που κτύπησε με ένα άψογο γκολ και έκανε το 1-0. Οι Τσέχοι, που είχαν καλό ρυθμό, δεν πτοήθηκαν και παραλίγο να απαντήσουν. Πριν περάσει το 20λεπτο, είχαν δοκάρι και δύο χαμένα τετ-α-τετ. Ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε να κρατήσει μπάλα, να σφίξει τις γραμμές του και να προσπαθήσει να ζορίσει την αμυντική γραμμή των Τσέχων, που ήδη άφηναν χώρους.

Στο 20΄ ήρθε το ρήγμα και η ευκαιρία από τον Καβενάγκι, καπάκι νέα φάση από τους Τσέχους. Τρελό παιχνίδι. Ανοικτό με γρήγορο τέμπο, με τη Σπάρτα να είναι ένα κλικ πιο γρήγορη, να έχει το πάνω χέρι, αλλά ευτυχώς να μένει στις προϋποθέσεις, όσο περνούσε η ώρα. Μάλιστα η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον ΑΠΟΕΛ, με τον Στετς να σταματά με τα πόδια την προβολή του Βάντερ. Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας με βάση την εικόνα το καλύτερο σενάριο. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει στην επανάληψη ήταν να φέρει τον ρυθμό στα μέτρα του, ξεκινώντας από τον περιορισμό της δράσης του Ντόσκαλ.

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε το 2ο μέρος, με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ να ελέγχει την κατάσταση και να πατά καλύτερα από τους Τσέχους. Ο Στίλιτς που είχε γενικά πολύ καλή παρουσία έκανε κουμάντο στο γήπεδο. Αλλά έπρεπε οι παίκτες να είναι συνέχεια σε εγρήγορση, ειδικά στα μετόπισθεν, αφού σύντομα η Σπάρτα υπενθύμισε πόσο επικίνδυνη είναι αγγίζοντας στο 59’ την ισοφάριση και κάνοντας τρία λεπτά μετά το 1-1. Απόδειξη και το δεύτερό της γκολ στο 77΄ με ταχύτατες κινήσεις και εκτέλεση. Ενδιάμεσα των δύο γκολ, οι ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία να προηγηθούν. Μετά το 2-1, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε αντίδραση, η Σπάρτα ήταν άνετη και μάλιστα έφτασε και στο τρίτο γκολ.

Ενδεκάδα και αλλαγές
Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε τους παίκτες που ήταν στην καλύτερη δυνατή ετοιμότητα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ήθελε να κτυπήσει το παιχνίδι. Έκανε τρεις αλλαγές σε σύγκριση με το τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα. Οι Βινίσιους, Μακρίδης, Χαραλαμπίδης έμειναν εκτός, με τους Αλεξάνδρου, Βάντερ και Στίλιτς να τους αντικαθιστούν. Το σχήμα του Γεωργιανού τεχνικού έφερε τους Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Αμορίν, Καρλάο μπροστά από τον Βάτερμαν. Τους Αρτυματά, Μοράις σαν κεντρικούς χαφ με τον Στίλιτς επιτελικό. Ντε Βισέντι και Βάντερ στα άκρα και ο Καβενάγκι στην κορυφή. Στο 30’ ο Καρλάο ένιωσε ενοχλήσεις και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ο Βινίσιους μπήκε σαν αλλαγή, τοποθετήθηκε δίπλα στον Μοράις και ο Αρτυματάς γύρισε στα στόπερ. Στο 60΄ ο Βάντερ πέρασε έξω και μπήκε ο Εφραίμ. Τρίτη αλλαγή, ο Πιατκόφσκι στο 80΄ αντί του Καβενάγκι. Σημειώνουμε πως είχε ετοιμαστεί ο Μακρίδης, αλλά το γκολ της Σπάρτα άλλαξε τα σχέδια του Κετσπάγια.

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
- Κοντά στις πέντε χιλιάδες οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο. Αναμενόμενη πάνω-κάτω η προσέλευση αυτή. Κοντά στους 80 οι φίλοι της Σπάρτα.
- Για πρώτη φορά από την ημέρα που τραυματίστηκε σοβαρά πριν από 8 μήνες, ο Ούρκο Πάρντο ήταν στην αποστολή.
- Αρκετά τα σφυρίγματα του διαιτητή που προκάλεσαν (δικαιολογημένα στις πλείστες περιπτώσεις) αντίδραση των παικτών και του κόσμου του ΑΠΟΕΛ.
- Θλάση 1ου βαθμού η αρχική εκτίμηση για τον τραυματισμό του Καρλάο
- Ο Καβενάγκι με 2 γκολ και ο Καρλάο, οι σκόρερ του ΑΠΟΕΛ στη φάση των ομίλων.

ΤΟ ΦΙΛΜ
4΄ Ο Βάτερμαν σταμάτησε το κοντινό πλασέ του Γιούλις. Προηγήθηκε καθαρό φάουλ πάνω στον Βάντερ, που έφευγε από το κέντρο του γηπέδου με εξαιρετικές προϋποθέσεις
Γκολ με τη σφραγίδα Καβενάγκι και 1-0. Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα από λανθασμένη πάσα αντιπάλου και με άψογο σουτ πλάγια στο ύψος της περιοχής κάρφωσε την μπάλα στην απέναντι γωνία.
8΄ Ο Ντόσκαλ σουτάρει από τη γραμμή της περιοχής, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και περνά δίπλα από το δοκάρι.
12΄ Δοκάρι για τη Σπάρτα στο συρτό σουτ του Ντόσκαλ.
16’ Ο Γιούλις έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, αλλά σούταρε χλιαρά πάνω στον Βάτερμαν
18’ Πάλι ο Γιούλις έφυγε μόνος, αλλά πλάσαρε έξω
20΄ Ο Ντε Βινσέντι από πλάγια δεξιά βρήκε τον Καβενάγκι που πλάσαρε έξω.
25΄ Κοντινή κεφαλιά του Γιούλις λίγο έξω.
29΄ Ο Στίλιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε, έπιασε στριφτό σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Σπάρτα.
42΄ Ωραία μπαλιά του Ντε Βινσέντι, κοντινή προβολή του Βάντερ, διώχνει σε κόρνερ ο Στετς.
52΄ Εξαιρετικός συνδυασμός των παικτών του ΑΠΟΕΛ, σουτ του Βινίσιους από το σημείο του πέναλτι, προσκρούει σε αμυντικό και περνά σε κόρνερ.
59΄ Ο Κονατέ από τα πέντε μέτρα σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν
63΄ Πάσα του Φρίντεκ, τακουνάκι του Γιούλις και 1-1 για τη Σπάρτα.
72΄ Ο Βάτερμαν μπλόκαρε το πλασέ από εξαιρετική θέση του Κονατέ
73΄ Σουτ του Ντε Βινσέντι, κόντρα σε αμυντικό, ο Εφραίμ δεν μπορεί να βρει την μπάλα και να σκοράρει.
76΄ Ο Κονατέ ξεφεύγει από δεξιά, βρίσκει με παράλληλη μπαλιά τον Λάφατα, που κάνει το 2-1 για τη Σπάρτα.
86΄ Βολέ του Λάφατα από το ύψος της περιοχής και 3-1 για τη Σπάρτα.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Καρλάο (35΄ Βινίσιους), Αμορίν, Μοράις, Αρτυματάς, Στίλιτς, Ντε Βινσέντι, Βάντερ (61΄ Εφραίμ), Καβενάγκι (80΄ Πιατκόφσκι).
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Στεχ, Μπράμπετς, Χόλεκ, Κόστα, Βάχα (74΄ Λάφατα), Ντότσκαλ, Μάρετσεκ, Φρίντεκ, Κονατέ, Φατάι (46΄ Ματεγιόφσκι), Γιούλις (85΄ Λιτσίνγκι).

Πρωτιά για Σάλκε
Με 4-0 πέρασε η Σπάρτα από την Τρίπολη και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο. Τα τέρματα πέτυχαν οι Ντι Σάντο στο 9΄, Τσούπο Μότινγκ στο 37΄ και 78΄ και Μέγερ στο 86΄.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Σάλκε 14-3 14
2.Σπάρτα Πράγας 10-5 12
3. Αστέρας 4-12 4
4. ΑΠΟΕΛ 3-12 3

Keywords
Τυχαία Θέματα