Η βελτίωση και το πάθος έφεραν χαμόγελα

ΑΕΛ
Απαιτείται όμως ανάλογη συνέχεια σε πρωτάθλημα-κύπελλο

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ΑΕΛ. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Είναι η παθιασμένη εμφάνιση στο λεμεσιανό ντέρμπι, κάτι που είχε καιρό να συμβεί, είναι η εμφάνιση κάποιων ποδοσφαιριστών που χαροποίησε τον κόσμο, είναι ότι μπήκε τέλος στο σερί των ηττών και φυσικά ότι εξακολουθεί η ΑΕΛ

να είναι μέσα στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη.
Αγωνιστικά ήταν πολύ βελτιωμένη η ΑΕΛ το περασμένο Σάββατο.

Το πλάνο του προπονητή της δούλεψε (τουλάχιστον για ένα ημίχρονο) σε μεγάλο βαθμό. Ο Διονύσης Διονυσίου στο ντεμπούτο του προσπάθησε να διορθώσει κάποια πράγματα και είχε επιτυχία. Το κυριότερο όμως ήταν ότι κατάφερε να κάνει τους ποδοσφαιριστές να παίξουν με πάθος, διάθεση και θέληση, όπως ακριβώς θέλουν να τους βλέπουν οι οπαδοί της ομάδας.

Και ατομικά, όμως, υπήρξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν. Πρώτος και καλύτερος ο Ραφαέλ Ρόμο. Ο Βενεζουελάνος κίπερ ήταν εξαιρετικός και στο δεύτερο ημίχρονο σε κάποιες στιγμές φαινόταν να παίζει μόνος του τους αντιπάλους του. Έκανε σωρεία πολύ καλών επεμβάσεων με αποκορύφωμα την απόκρουση στο 79΄ στην προσπάθεια του Γκίε. Εκεί έδειξε τρομερά αντανακλαστικά και αποσόβησε ένα σχεδόν σίγουρο τέρμα. Επίσης η απόκρουση που έκανε λίγο μετά σε σου του Παπουλή ήταν μεγάλης κλάσης.

Πέρα από τον Ρόμο, ήταν και το αμυντικό δίδυμο Μιτρέα, Κυριάκου. Ο Ρουμάνος παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και αποτελεί μιαν αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Η αρχή του μπορεί να μην ήταν η ιδανική όμως σιγά - σιγά δικαιώνει τις προσδοκίες. Άλλωστε αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Σιέλη.

Ο Κυριάκου στο πρώτο του παιγνίδι ως βασικός, τα πήγε αρκετά καλά και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Νέων έχει μεγαλώσει (είναι πλέον 23) και είναι ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας από το 2012. Η αλήθεια είναι πως δεν πήρε πραγματικές ευκαιρίες για να δείξει τι μπορεί να προσφέρει.

Φορτούνα-Σοάρες
Στα θετικά του ντέρμπι ήταν και η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις των Φορτούνα και Σοάρες. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της λεμεσιανής ομάδας στον πρώτο γύρο, όμως η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα η απόδοσή τους είχε κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα. Στον αγώνα του Σαββάτου ήταν και οι δύο αρκετά καλοί.

Ο νεαρός ακραίος μπακ ήταν ο δημιουργός του τέρματος της ομάδας του, ενώ ο αρχηγός του Πράσινου Ακρωτηρίου, παίζοντας λίγο πιο μπροστά απ' ότι συνήθως, ήταν ο δημιουργός των περισσότερων φάσεων για την ομάδα του. Ο κ. Διονυσίου πολύ θα ήθελε να βλέπει τους δύο ποδοσφαιριστές στα ψηλά στάνταρ της απόδοσής τους και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, ο Αλέξης Γαρπόζης μετά από χρόνια επέστρεψε στην ΑΕΛ. Ο νεαρός τεχνικός είχε συνάντηση χθες με τον προπονητή της ομάδας Διονύση Διονυσίου και συμφώνησαν όπως αναλάβει τη θέση του βοηθού προπονητή της λεμεσιανής ομάδας, κάτι που ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι «κίτρινοι» της Λεμεσού.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της Δευτέρας με τον ΑΠΟΕΛ, είναι πιθανόν η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους ακόμα και τον Τζούνιορ, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ανεβάσει στροφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα