Πήρε το ζητούμενο και πετά για Βέλγιο

ΑΠΟΕΛ
Με αρκετές απουσίες αλλά με πίστη και αισιοδοξία, οι «γαλαζοκίτρινοι» μετρούν αντίστροφα για τον επαναληπτικό της Πέμπτης με την Άντερλεχτ

Το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ ήταν η νίκη μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ώστε να διατηρήσει τη διαφορά του από τις ομάδες που ακολουθούν. Αυτή ήρθε χάρις στο γρήγορο γκολ που σημείωσε ο Πιέρος Σωτηρίου, με την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να περνά από μια δύσκολή έδρα απέναντι σε μια από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες

του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν συνάντησαν ισιαίτερες δυσκολίες, αλλά ούτε και οι ίδιοι δημιούργησαν τις μεγάλες ευκαιρίες. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, όμως το γκολ του Κύπριου διεθνούς φορ ήταν αρκετό για να αποδράσει η ομάδα του από το «Παπ» με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στους 65 βαθμούς και βλέπει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Στον Αρχάγγελο έχουν γυρίσει από χθες σελίδα και σκέφτονται ευρωπαϊκά. Η αποστολή αναχωρεί σήμερα (9:00) για το Βέλγιο, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει στον επαναληπτικό την Άντερλεχτ. Η βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να ανατρέψουν το σκορ της ήττας με 1-0 που δέχτηκαν από τους Βέλγους στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ.

Πάντως, στον ΑΠΟΕΛ υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να πετύχουν άλλη μια υπέρβαση, που θα τους φέρει στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Άλλωστε, τώρα, γνωρίζουν πολύ καλά την Άντερλεχτ, η οποία όπως έδειξε και στον πρώτο αγώνα σε κανένα σημείο δεν αποτελεί φόβητρο για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν. Φτάνει και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Δανού τεχνικού να το πιστέψουν.

Ανακατεύει αναγκαστικά την τράπουλα
Ο ΑΠΟΕΛ πάει στο Βέλγιο με αρκετές και σημαντικές απουσίες, αφού εκτός αποστολής έμειναν πέντε ποδοσφαιριστές. Οι τραυματίες Βινίσιους, Αστίθ και Εφραίμ, ο τιμωρημένος Μοράις, καθώς επίσης και ο Κάνιας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κρίστιανσεν θα πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα, αφού το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον χώρο του κέντρου.

Στην απουσία των Βινίσιους, Μοράις και Κάνιας δεν μένουν αρκετές επιλογές, αφού θέση στο αρχικό σχήμα, λογικά, θα πάρουν οι Εμπεσίλιο, Αρτυματάς και Μπερτόλιο, με τους Βάντερ, Αλωνεύτη και Γιαννιώτα να διεκδικούν τις δύο θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Στην άμυνα, η τετράδα κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από τους Μιλάνοφ και Λάγο στα δύο άκρα και τους Μερκή, Ιωάννου ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Βάτερμαν.

Πετεβίνος: «Υπάρχει πίστη στην ομάδα»
Ο Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Πρώτο», αναφέρθηκε στον αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ, αλλά και για τη νίκη του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα της Κυριακής.

Για τον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ ανέφερε: «Ο ΑΠΟΕΛ μεταφέρει την πίστη και θέληση να παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα πάμε με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στη διάθεσή μας. Για να είναι στην ομάδα σημαίνει έχουν την ποιότητα και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα προσπαθήσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Για την νίκη επί της Ανόρθωσης: «Το ζητούμενο αυτή τη χρονική περίοδο είναι η ουσία. Περάσαμε από μια δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο και το αποδείξαμε χθες (σ.σ προχθές). Το παιχνίδι είχε λιγοστές και μοιρασμένες τελικές προσπάθειες, εμείς ευτυχήσαμε να σκοράρουμε νωρίς και να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα».

Για τις διαφορές από Απόλλωνα και ΑΕΚ: «Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί βαθμοί. Όλες οι ομάδες έχουν αγωνιστικά κίνητρα και πιστεύω θα έχουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Μια σωστή αξιολόγηση των δεδομένων θα μπορεί να γίνει με το πέρας του πρώτου γύρου των πλέι οφ».

Keywords
Τυχαία Θέματα